KLIMA: Staten storshopper diesel

Selvom politikerne er vilde med grønne biler, er det bestemt ikke staten selv, som hejser den grønne fane, når der købes nye personbiler til alt fra ministerier, styrelser, tilsyn og direktorater til politiet og forsvaret, skriver Berlingske.

”Tværtimod. I et år, hvor 38,6 procent af alle nyregistrerede personbiler i Danmark var grønne biler – defineret af den forhenværende S-regering som elbiler samt plug-in hybridbiler – væltede der kulsort røg ud af statens udstødning.

Staten siger nej tak til den grønne løsning og storshopper diesel. Under Mette Frederiksens første regeringsperiode købte staten knap 13 gange flere personbiler på det udskældte brændstof.

’Det er dybt forstemmende, at staten er så langt bagefter. Staten har i årevis presset på, for at regionerne og kommunerne skal købe grønnere personbiler. Hvilket jeres tal viser går hæderligt. Og så sidder staten som en af de største flådeejere selv med de her tal. Hvad skal man snart sige. Det er godt nok pinligt’, siger seniorrådgiver i Rådet for Grøn Omstilling Jeppe Juul”.