Klimatosserne kender ikke til FN’s 17 miljømål

Bæredygtighed er blevet et buzzword, men danskerne er ikke specielt kloge på indholdet af det.

Det viser en ny måling, som pensionsselskabet PFA ifølge Børsen har fået foretaget af Epinion.

På spørgsmålet om, hvorvidt de 2.038 respondenter, har kendskab til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, svarer 25 pct., at de aldrig har hørt om dem, 39 pct., at de ikke kender noget til dem, men har hørt om dem.

Kun 4 pct. i undersøgelsen svarer, at de her et “indgående kendskab” til verdensmålene, 6 pct. svarer “ved ikke”, mens 25 pct. siger, at de “har noget kendskab til dem”.

Af målingen fremgår det også, at danskerne gerne vil have deres pensionsselskab til at investere i løsninger, der er med til at sikre, at FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling opfyldes i 2030, som Danmark og 192 andre nationer allerede har forpligtiget sig til i 2015.

Men for hovedparten af respondenterne må det dog ikke koste noget i afkast.

24NYT: Mens 68 pct. af dumnaive danske klimatosser ser klimaspørgsmålet som det vigtigste emne, kender de fleste ikke til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Klimatosserne vil gerne investere i løsninger, der skal sikre, at verdensmålene bliver opfyldt, selv om de ikke kender målene. Og investeringerne må ikke koste noget i afkast.

Klimatosserne har det kun i munden – og meget lidt mellem ørerne.