Klods Hans i Klimaministeriet

Den grønne omstilling vil udløse store ændringer for den enkelte dansker og kræve store investeringer på især den korte bane. Det slår klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) fast i et interview i Berlingske.

Rundt omkring er der en stigende bekymring for, hvor stor regningen for de mange investeringer og nye tiltag bliver, og hvem der kommer til at betale den. Regeringen har valgt at mørklægge de beregninger, den har foretaget i forbindelse med udformningen af klimalovens 70 procents-målsætning. End ikke partierne bag klimaloven har set beregningerne.

Selv om Dan Jørgensen ikke kender prisen på Danmarks klimaplan, er han overbevist om, at forandringerne i forbindelse med den grønne omstilling vil opleves positivt af danskerne.

Ved du virkelig slet ikke, hvad det kommer til at koste”, spørger Berlingske klimaministeren.

”Nej, men vi er i gang med analysearbejdet. Der ligger ikke en samlet klimaplan i øjeblikket. Vi regner på ting hele tiden i øjeblikket. Jeg ser mange regnestykker hver dag og laver selv nogle på bagsiden af en kuvert”, svarer Danmarks klimaminister.

24NYT: I Danmark elsker vi Klods Hans. Den muntre ungersvend uden uddannelse, som blæser på alle de lærde og snobbede og stik imod alle odds tramper ind på det store, hvide slot og vinder prinsessen og hele kongeriget.

Hallehøj, her kommer jeg. Se, hvad jeg nu har fundet. En kuvert, hvor jeg kan lave beregninger over vores geniale klimaplan”, råber Klods Hans glad og ubekymret.

Klimatosserne elsker ham og bruger ham, når de skal forklare, hvorfor et uigennemtænkt projekt alligevel har en chance – simpelthen fordi Klods Hans ikke følger reglerne og bruger bagsiden af en kuvert til sine beregninger.

Man har lyst til at spørge: Kære H.C. Andersen, hvorfor har vi aldrig fået at vide, hvad der skete, da Klods Hans havde fået magten? Ville det ødelægge historien?