Kloge Hænder – Virksomheder inspirerer skoleelever til en faglært fremtid

Arkivbillde.

Onsdag den 4. april besøger omkring 700 skoleelever 26 virksomheder og uddannelsesinstitutioner over hele landet for at blive inspireret til at se de mange muligheder en erhvervsuddannelse byder på. På Fyn slår Hjernø Værktøjsfabrik A/S dørene op.

Det gælder om at vise skoleelever i danske grundskoler de mange, spændende muligheder en erhvervsuddannelse kan føre med sig.

Det er mantraet den 4. april, når Naturvidenskabernes Hus sammen med virksomheder og uddannelsesinstitutioner fra skole-virksomhedsnetværket Tektanken afholder kampagnedagen “Kloge Hænder.”

Sammen går virksomheder og uddannelsesinstitutioner nemlig i offensiven og slår dørene op til produktionshaller og værksteder mange steder i landet.

I alt omkring 700 skoleelever får værktøj i hånden, hjelme på hovedet og indblik i håndværk og teknologi, der gør en forskel.

På Fyn er en enkelt virksomhed en del af Kloge Hænder.

Elever møder faglærte rollemodeller

Kloge Hænder-arrangementerne er målrettet alle elever fra folkeskolens udskoling. De skal se, at en erhvervsuddannelse giver mange spændende jobmuligheder, fortæller programchef i Naturvidenskabernes Hus, Jeppe Hust.

”Vi skal inspirere de unge til at se mulighederne i en erhvervsuddannelse. Vi har som samfund brug for, at flere bliver faglærte. Men det er svært at vælge en uddannelse eller et fag, man aldrig har hørt om,” siger han.

Netop derfor er det vigtigt, at skoleeleverne møder faglærte rollemodeller og får et praktisk indblik i et håndværk på dagen.

LÆS OGSÅ:  6 grunde: Derfor holder du fast i din bank – også selvom det ikke altid kan betale sig

”Vi ved, at det er mødet med virkeligheden på virksomheden og i dialogen med de faglærte rollemodeller, som for alvor pirrer nysgerrigheden og vækker interessen hos mange børn og unge. Vi skal sammen vise dem, at de med en faglært uddannelse kan få et spændende arbejde, og at de virkelig kan gøre en forskel med viden og evner inden for et fag,” siger Jeppe Hust.

Det er 4. gang, at Naturvidenskabernes Hus arrangerer Kloge Hænder.