Klumme: Alternativet og den dårlige samvittighed


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Kenneth Kristensen Berth

For fem år siden udgav den tyske teolog Sebastian Moll bogen ”Du sollst nicht atmen”. Bogen er et humoristisk opgør med hvad forfatteren selv betegner som senromantikere, øko-terrorister og bekymringsklovne. Årsagen til at jeg kom til at tænke på Molls bog, var Uffe Elbæks seneste påfund for at udstyre danskerne med kronisk dårlig samvittighed – nemlig Elbæks angreb på juletræet.

Uffe Elbæk har frasagt sig juletræet og julegaverne i år i den gode sags tjeneste. Og sagen er naturligvis den lurende klimakatastrofe Elbæk som en anden dommedagsprofet ved enhver lejlighed søger at fremmane.

Ærligt talt er jeg ved at være godt træt af Uffe Elbæk og hans kumpaner i Alternativet. Alternativisterne er ved at ødelægge alt, hvad der er godt i tilværelsen. Når jeg danser rundt om juletræet juleaften skal jeg tænke på Uffe Elbæk og have dårlig samvittighed over, at jeg har erhvervet et juletræ og givet mine tre unger gaver for dermed er jeg med til at understøtte klodens forfald.

Når jeg nytårsaften sætter tænderne i en veltilberedt culottesteg vil jeg tænke på Uffe Elbæks skæve smil og hans hypnotiserende øjne, mens han fortæller mig, at den metangas som oksen, der var forstadiet til culottestegen, har leveret vil ødelægge fremtidige generationers liv.

Formentlig er hans politiske ordfører, Caroline Magdalena Meyer, samtidig på vej i fly til Zanzibar for at nyde den uges mødefri periode i Folketinget, der følger i kølvandet på nytårsfestlighederne og forberede sig på en valgkamp, hvor hun vil opfordre danskerne til at afstå fra flyrejser i forsøget på at afværge den forestående klimakatastrofe. Godt at det ikke er i år vi havde planlagt at nyde den irske varme i januar, så kan jeg da i det mindste undgå den dårlige samvittighed der….

Men når så ungerne kommer tilbage i børnehave og skole, så er den der igen den dårlige samvittighed, for hvorfor har deres daginstitution ikke indført den kødfri dag, som Christian Poll har stampet i jorden i tre år for at få gennemført! Det er også noget skidt.

Og tænk jeg satte mig ind i bilen og KØRTE børnene til institutionerne. Åh, i det mindste udleder min lille Mitsubishi formentlig betydelig mindre CO2 end den skrammelkasse af en bil, der altid står på Christiansborgs parkeringsplads overklistret med Alternativet-klistermærker…..

Men jeg kan ikke undslå mig fra den dårlige samvittighed – og det er her Sebastian Molls bog kommer ind i billedet – for er løsningen på klimakatastrofen ikke bare, at vi alle sammen holder op med at trække vejret? Hver gang vi ånder ud, strømmer CO2’en ud af vores lunger. Kan vi ikke bare alle sammen uploade vores hjernes indhold til en computer som i Johnny Depp-filmen ”Transcendence” og ophøre med at eksistere som fysiske væsner? Ville det ikke bare være alletiders?

Kloden var reddet. Menneskeheden g(l)emt. Og den kronisk dårlige samvittighed forsvundet….?

Kommentarer