Klumme: Dansk statsborgerskab skal være yderst vanskeligt at opnå


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Da der for få måneder siden blev stemt om tildelingen af adskillige tusinde statsborgerskaber til udlændinge i Danmark, stemte Venstre for og de Konservative undlod at stemme. DF og NB stemte som de eneste imod, og hele venstrefløjen stemte for, herunder Socialdemokraterne, der som oftest kun er strammere af navn, men ikke af gavn.

Siden den årlige alt for lempelige uddeling af danske statsborgerskaber, der foregår via blot en samlet afstemning, der puljer både skidt og kanel, har Venstre kastet Inger Støjberg for en urimelig og uforholdsmæssig rigsretssag.

Venstre, Konservative og Socialdemokraterne står bag lempelige statsborgerregler

Den oprindelige version af Grundloven lagde stor vægt på, at statsborgerskab var noget, man skulle gøre sig fortjent til og være værdig til. Den gode Grundtvig ville have roteret i sin grav, hvis han havde vidst, at man senere i Danmarks-historien ville uddele statsborgerskaber til terrorsympatisører og mennesker, der ikke gider at arbejde for føden, men blot ser Danmark som et land beboet af vantro, der har at levere gratis mad og husly.

Desværre har den herskende holdning i de tre klassiske regeringspartier, V, K og S traditionelt været, at statsborgerskab er noget, der uddeles rent rituelt og med jævne mellemrum. Man behøver faktisk ikke at have gjort ret meget andet for at “fortjene” det, end at have befundet sig på dansk jord i en årrække. Om man er kriminel, kontanthjælpsmodtager eller reelt blot registreret på en adresse her i Danmark, mens man ferierede den i oprindelseslandet, betyder intet. Statsborgerskaberne skulle bare uddeles – og jo flere desto bedre – fik man en klar fornemmelse af.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Had din slægt og elsk din fjende, siger Herren - indledende bemærkninger om kristendommens perverse grundpræg

I skrivende stund er 13 personer sigtet for at planlægge terror mod enten Danmark eller Tyskland. Nogle af dem er syriske migranter, ved vi fra medierne. Disse formodede terrorister og deres sympatisører har historisk kunnet få tildelt statsborgerskab, fordi de tre magtpartier har været totalt ligeglade med at sondre mellem mennesker, der har ønsket at bidrage positivt til det danske samfund og de der bare endte her, fordi de sociale ydelser er høje og man derfor kan leve et nemt og bekvemt liv uden at lade sig integrere det mindste.

Utallige var de nærmest smertensskrig, vi skulle høre fra V, K og S, hver gang vi forlangte indfødsretsprøven indført, optjeningsprincipper indført og krav om at være kriminalitetsfri for at modtage statsborgerskab, gennemført. Ord som racister, xenofobisk og det, der var værre har føget gennem luften fra de nu ny-frelste partier.

Jeg skal være den første til at glæde mig over, at der nu på papiret tegner sig et flertal for at stramme reglerne for tildeling af dansk statsborgerskab. Man skal blot huske på, at problemerne starter og slutter ved, at V, K og S insisterer på at lade overfortolkningen af forældede konventioner bestemme antallet af flygtninge og derved fremtidige borgere i Danmark. For i det øjeblik, at der er uddelt permanent opholdstilladelse, er skaden sket. Så er det næsten umuligt at få udvist disse mennesker igen – selv uden at de har modtaget statsborgerskab – og er flygtningene/migranterne statsløse, er de reelt umulige at udvise pga konventionerne.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Bliver Jacob Rees-Mogg den næste britiske premierminister?

Det er således positivt at mindske uddelingen af statsborgerskab til et minimum, fordi bordet fanger, når de nye danskere får stemmeret og ret til evig forsørgelse.