Klumme: Danske ”USA-eksperter” ruller sig ud


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

På TV2 News sidder to ”USA-eksperter” og glæder sig sammen med studieværten over, at det er lykkedes den amerikanske højesteret at forpurre et statskup ved at nægte at behandle Texas’ anklage mod Pennsylvania for valgsvindel.
Ifølge en meningsmåling for Fox News mener over en tredjedel af amerikanerne, at valget blev stjålet fra Trump. Det gælder 77 pct. af Trumps vælgere, 26 pct. af de uafhængige og 10 pct. af de demokratiske. Men ifølge den danske USA-ekspertise er disse mange millioner rundt på gulvet og ikke værd at tage alvorligt.
Man skulle ellers tro, at disse republikanere, uafhængige og demokrater i det mindste havde krav på at få Højesterets vurdering af Texas’ påstande. Det er imidlertid tydeligt, at retten er blevet skræmt af demokraternes trusler om at ”pakke” Højesteret med så mange nye dommere, at selve dens eksistens var truet. Så hellere lade en tredjedel af befolkningen tro, at valget er stjålet, for hvad kan disse millioner gøre, når det ikke hjælper at stemme til valgene?
Ifølge en statistisk analyse, som Texas bl.a. baserede sit søgsmål på, var Bidens chancer for at vinde – efter at Trump førte kl. 3 om morgenen den 4. november – mindre end en ud af 1.000.000.000.000.000. Men det gjorde altså ikke indtryk på Højesteret.
Og heller ikke på de danske eksperter, som til gengæld ikke gør noget godt indtryk på folk, der kan tænke sig om.