Klumme: Den politiske hukommelse er kort


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Den politiske hukommelse er kort. Også i Region Hovedstaden. Hvem husker mon, at det var Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)
som i forhandlingerne om dette års budget, krævede, at partierne kun kunne være med, hvis de underskrev en loyalitets- og evig “kærlighedserklæring” til den udskældte Sundhedsplatform?
Desuden skulle partierne akceptere en usædvanlig mundkurv. Ingen måtte offentligt kritisere Sundhedsplatformen. Det var en alvorlig knægtelse af de enkelte partiers ytringsfrihed – og et usædvanligt krav fra en socialdemokratisk formand.
Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti, var chokeret. Og udformningen var næppe set tidligere i det danske demokrati. Men, Sophie Hæstorp, med fuld opbakning fra de radikales gruppeformand Karin Friis Bak, stod fast. Og de konservative og DF blev smidt ud fra forhandlingerne. Nu er 2020 budget-forhandlingerne gået i gang. På det sidste møde i regionsrådet, sagde Sophie Hæstorp Andersen, at hun gerne så et bredt budgetforlig. Lad mig sige det helt klart.
Hvis Socialdemokraterne igen kommer med en ny binding, som begrænser de enkelte partiers ytringsfrihed og med indbygget mundkurv – som totalt udelukker en bedre løsning på lang sigt, så er vi i Dansk Folkeparti ikke med på “et bredt forlig”. Absolut ikke. Det er forøvrigt mit indtryk, at de konservative og Liberal Alliance har samme synspunkt. I DF ønsker vi fuld åbenhed om de problemer som vedrører borgerne. Også i relation til Sundhedsplatformen og fejlmedicinering, forsinkede operationer, manglende bryst-kræft screening på grund af fejl og alle forhold der vedrører den enkelte borger.
Det bliver derfor spændende at se, om Socialdemokraterne lige foran to valg, tør køre frem igen med så anti-demokratiske forslag og med forslag som tilsyneladende var fabrikeret i en rus af magt og alvorligt fejlskøn.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)