Klumme: Det er jødernes skyld


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Der er ikke noget nyt i, at jøderne får skyldes for et lands eller en befolkningsgruppers problemer. Det har været velkendt og historisk beskrevet op gennem historien med 2. verdenskrigs holocaust som et – for nogle af os der oplevede det – levende men mørkt eksempel.

Der findes i dag kun en jødisk stat: Israel. Hvad staten Israel foretager sig bliver i brede kredse oversat til noget jøderne gør. Vi kan godt pakke det ind og påstå, at det er ikke det, man mener eller siger. Men faktum er bare, at den slags Israel bashing sætter sig i overgreb mod jøder. Endda drab. Også i Danmark.

Når Dagbladet Politiken så bringer en tegning, som viser hvordan den jødiske stat Israel skulle være bag intet mindre end etnisk udrensning, så går der – desværre – en lige linje fra tidligere tiders tegninger, hvor jøderne har fået skyld for økonomisk nedtur, sygdomme, krige og meget andet.

Politikens tegning kunne være indgået i samlingen af tegninger fra nazi-tiden. Her var det også jøderne, der stod bag. Ifølge Politiken er det så etnisk udrensning, som den jødiske stat står bag i 2019. Slår man etnisk udrensning op, så heddet det i Gyldendals Store Danske: ”fordrivelse eller fysisk udslettelse af bestemte etniske grupper fra en stats eller andre etniske gruppers side. Se også folkedrab”.

LÆS OGSÅ:  Jyllands-Posten beklager, at de beskrev virkeligheden om efterkommere

Journalistisk kunne Politiken også godt anstrenge sig en smule mere. Så ville de i givet fald finde, at antallet af palæstinensere i Israel, Gaza og Vestbredden om 20 år vil have samme størrelse som antallet af jøder i samme område. Politiken behøver såmen kun at finde AFPs historie fra den 28. marts 2018, hvor det franske nyhedsbureau citerer Ola Awad, som er ”Palestinian Head of the Statistics Authority” for oplysningerne. 

Så ud over Politikens tegning går i fodsporet på nazi-propagandaen fra 30’erne så tegner det også et falsk billede af virkeligheden. Man kan kun begræde hvordan avisen har lagt objektiviten bag sig.