Klumme: “Det skal blive bedre” – Den har vi hørt før


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Finn Rudaizky

Det er helt uholdbart, at Region Hovedstaden, fortsat ligger så dårligt, med hensyn til overholdelse af tidsfrist for operation af brystkræft. Det vil være unfair, at beskylde Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) for hele ansvaret.

Men, det er ikke længere nok, at hun “blot” gentager og gentager, at det skal blive bedre. Region Hovedstadens manglende effektivitet er problematisk for de brystkræft-patienter, som vi svigter og som får forøget risiko, på grund af systemets og politikernes svigt.
Region Hovedstaden havde et Kræftudvalg. Her satte man fokus på hele kræftområdet og takket være det arbejde, lykkedes det faktisk, i en periode, at nedsætte ventetider til såvel undersøgelse som operation. Af uforklarlige årsager foreslog bl.a. Sophie Hæstorp, at dette udvalg skulle nedlægges. Nu er det derfor Sundhedsudvalget, som behandler disse spørgsmål, men i praksis er det faktisk sådan, at Sundhedsudvalget ikke har tid nok til det.
Det er dybt uforsvarligt og respektløst overfor de mange svigtede kræftpatienter. Dansk Folkeparti vil derfor foreslå, at der igen etableres et Kræftudvalg i Region Hovedstaden. Noget må der altså gøres. Det er ikke længere nok med fine målsætninger, udenomssnak og dårlige undskyldninger.
Vi politikere må handle. Derfor forslaget om øget fokus på de kræftramte via genetablering af Kræftudvalget. Det var et fortræffeligt tværpolitisk arbejde, som tidligere blev udført i dette udvalg. Det kan vi gøre igen. Og hvad taler egentlig imod det ?