Klumme: En affront mod danske jøder


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

I en kommentar i Berlingske den 28. oktober skriver DF’s integrationsordfører, Marie Krarup, at ”det fra første færd har været Dansk Folkepartis hovedsynspunkt, at vi ikke kan modtage et stort antal muslimer i Danmark, uden at det vil få fatale følger for landet. Det er dem, vi ser i dag. Hvis vi kun havde modtaget en meget lille andel – for eksempel svarende til den jødiske befolkning i Danmark, der er på ca. 8.000 og ikke de ca. 300.000 muslimer, der er i Danmark i dag – havde der været en god chance for, at denne mindre gruppe personer ville have været i stand til at tilpasse sig på samme måde, som den jødiske gruppe har gjort”.

Marie Krarups udsagn kan fortolkes derhen, at der ingen forskel er på den jødiske og muslimske minoritet – kun antallet. Følger man Krarups logik, kunne man konkludere, at hvis der levede 320.000 jøder i Danmark, vil de også hærge landet med etniske flok- og territoriedannelser, utilpassede unge, der med chikane, trusler og vold spreder frygt i hele bebyggelser og bydele rundt om i landet, æresdrab, bandekrige, gruppevoldtægter, likvideringer på åben gade, bombesprængninger, bilafbrændinger, stenkast fra broer over motorveje, skyderier, visitationszoner, åbenlyse tyverier fra supermarkeder, øget socialt bedrageri – listen er lang.

Marie Krarup burde vide, at der er en fundamental forskel på jøder og muslimer.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hvad skete egentlig i maj måned 1968?

Jøderne er ikke opdraget i en religion, der er farlig for andre lande og folkefærd.

Jøderne har ikke de destruktive motiver, som muslimerne har, og er heller ikke fortalere for destruktive ideologier som islam.

Jøderne begår ikke terrorangreb over hele verden.

Jøderne udgør ikke en trussel for det danske samfund og danskernes måde at leve på.

Igennem århundreder har de danske jøder integreret sig i det danske samfund og ydet deres bedste. De har bidraget flot til dansk kultur, handel, økonomi, journalistik, kultur og videnskab med fremtrædende personligheder som bl.a. tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung, fysikeren Niels Bohr, Berlingskes redaktør Mendel Levin Nathanson og Politikens chefredaktør Herbert Pundik, samt politikere som Herman Bing, Isi Foighel og Arne Melchior.

På kulturens område findes en perlerække af store navne som humoristen Victor Borge, kritikeren Georg Brandes, sangerinden Raquel Rastenni, forfatteren og instruktøren Sam Besekow, musikfamilien Koppel, teaterinstruktøren Emmet Feigenberg, filminstruktøren Susanne Bier, forfatteren Samuel Rachlin, journalisterne Bent Blüdnikow og Martin Krasnik, skuespilleren Kim Bodnia, kunstneren Peter Brandes, arkitekten Arne Jacobsen, violinisten Nikolaj Znaider og mange andre.

De danske jøder er således et smukt eksempel på en vellykket integration, hvor et mindretal bliver til en positiv del af samfundet, samtidig med at det har bevaret sin identitet.

Jødernes vellykkede integration i Danmark har imidlertid intet at gøre med deres antal, men udelukkende med deres folkekarakter, kultur, fredelig religion, afvisning af vold samt accept af et sekulært demokrati og en retsstat, der hviler på menneskeskabte love.

LÆS OGSÅ:  Klumme: I København er penge nok til rådhusfester, autonome og borgmesterportrætter, men ikke til socialt udsatte