Klumme: Erhvervsuddannelser i København


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Vi skal have et opgør med uddannelsessnobberiet, og derfor vil vi arbejde for at ændre kulturen. Universitetet er ikke den eneste vej, og man er ikke dum, hvis man ikke ender på universitetet. Dansk Folkeparti vil tale erhvervsuddannelser og faglærte fag op. Videnssamfundet findes også i faglærte fag, hvor man også har mulighed for efteruddannelse og for mere og mere ansvar, som man dygtiggør sig i sit fag. Danmark er en nation af håndværkere og det skal vi være stolte af.

Eleverne skal præsenteres for, og vejledes til at vælge en erhvervsuddannelse, hvis det er netop denne vej der er den bedste for eleven. Den opgave løser bl.a. læreren, og det er vigtigt at denne er ordentligt klædt på til at vejlede børnene om de muligheder der er, ligesom det lokale erhvervsliv skal stille med repræsentanter som kan være med til at gøre netop deres fag attraktivt.

Kommunerne skal gøre mere for at etablere praktikpladser i samarbejde med det lokale erhvervsliv. Det ansvar skal uddybes overfor kommunen. Kun gennem et godt samarbejde mellem erhvervsliv og kommune kan vi få uddannet dem vi skal bruge på fremtidens arbejdsmarked.