Klumme: EU-toppen vil ødelægge Europa


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Det har vakt en del opsigt, at den tidligere formand for Europa-Parlamentet, Martin Schultz, har udtalt, at EU skal have en føderal forfatning senest i år 2025.

De lande, der ikke vil være med til at danne en føderation, må forlade EU. Udtalelserne kommer som led i en kritik af, at regeringerne i Polen og Ungarn hellere vil lade befolkningerne bestemme deres egen frem for at udlicitere beslutningerne til EU.

Hele debatten om EU’s rolle i flygtningeproblematikken blussede for alvor i 2015, da Europa oplevede begyndelsen på den store migrantkrise, som endnu ikke er løst. Det var fra begyndelsen aftalt, at forudsætningen for de åbne grænser i EU var, at de ydre grænser var lukkede.

Det viste sig dog hurtigt, at de ydre grænser var næsten lige så åbne som de indre.  Da Ungarn som det eneste land i Schengensamarbejdet valgte at forsvare vores ydre grænser, skulle man tro, de europæiske politikere ville stå i kø for at rose Ungarn for som de eneste at passe deres arbejde, men sådan skulle det ikke gå.

Den ene politiker efter den anden stod tværtimod i kø for at kritisere Ungarns umenneskelige grænsekontrol.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Jeg skal da ikke stemme til noget Integrationsråd

Når alle andre landes grænser stod pivåbne, gik det jo hverken værre eller bedre, end at Europa kunne bevidne den største migrantkrise i vores moderne historie.

I begyndelsen hed det sig, at der udelukkende kom flygtninge, der flygtede fra krig og ulykke, men ret hurtigt viste det sig (og blev officielt bekræftet), at overvægten af folk bestod af økonomiske migranter – hovedsageligt mænd.

Senere blev det af den tyske efterretningstjeneste afsløret, at IS benyttede flygtningestrømmen til at smugle terrorister ind i Europa. Når Europas grænser står åbne ud mod en terroriststat, kunne man formentlig have sagt sig selv, at dette ville ske, men både PET, Søren Pind og Hans Jørn Bonnichsen afviste pure, at der kunne være terrorister forklædt som flygtninge.

 

Utilfredsheden med EU’s håndtering af migrantkrisen var stor blandt de europæiske befolkninger. En meningsmåling foretaget af Pew Research Center viste, at 66% af EU’s befolkning var utilfreds med EU’s håndtering af migrantkrisen, mens kun 25% var tilfredse.

Men nu havde man jo fået lukket en masse mennesker ind imod befolkningernes vilje, og dem skulle man jo stille noget op med. Derfor besluttede man sig for at indføre flygtningekvoter og fordele migranter ud til diverse lande, som ikke havde noget ønske i at tage imod dem, og som ikke selv havde været med til at invitere dem.

LÆS OGSÅ:  Tyrkiet islamiserer Danmark med flere moskeer

Med ét fratog et flertal i EU samtlige andre lande muligheden for at bestemme over deres egen udlændingepolitik.

Ovenikøbet har man endnu ikke formået at give et troværdigt svar på, hvordan man vil håndhæve kvoterne og sikre, at migranterne ikke blot drager mod de lande med de bedste velfærdssystemer.

Grænser har vi jo ikke længere nogen af. Det har dog ikke afholdt Kommissionen fra at rejse en sag mod Polen, Ungarn og Tjekkiet for at nægte at tage imod deres kvoter af migranter.

Og her står vi så. Polen og Ungarn er en trussel mod EU. Martin Schultz, der var formand for parlamentet, da migrantkrisen var på sit højeste, bærer derimod ikke en del af skylden. Det gør resten af EU-toppen heller ikke. Løsningen er tværtimod mere EU – et føderalt EU.

Egentlig kan det godt undre, at ønsket om en føderation overhovedet når de danske overskrifter. Det er ganske velkendt, at et bredt udsnit af toppen i EU deler den holdning, at nationalstaterne er til besvær og skal have mindst muligt at skulle have sagt. Tidligere har José Manuel Barroso, Guy Verhofstadt, Herman van Rompuy, Jean-Claude Juncker og mange flere givet udtryk for samme holdning.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Øksemanden anholdt – igen!

Det tyder desværre ikke på, at man har lært noget af Brexit. Migrantkrisen er endnu ikke overstået, og Storbritannien har end ikke forladt EU, før man allerede taler om yderligere centralisering – fælles hær, fælles selskabsskat.

Mens befolkningerne ser med stor skepsis på den tiltagende føderalisering, kører eurokratekspressen med fuld fart afgrunden. Det bliver hverken Polen, Ungarn, Le Pen eller Farage, der kommer til at ødelægge EU.

Det skal folk som Martin Schultz nok sørge for, hvis de fortsætter den ligegyldige holdning til folks bekymringer.

HUSK: 24NYT modtager IKKE mediestøtte. Du kan hjælpe os ved at tegne et abonnement på 1,- om dagen. Klik her. https://24nyt.dk/abonnement/

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb