Klumme: Forretningsmanden Trump får gang i amerikanske forretninger


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Af Rasmus Munch Søndergaard, cand. jur og aktiv debattør for Dansk Folkeparti

Trump nyder nu 50% positive stemmer i en meningsmåling mod Obamas 45% på dette tidspunkt i hans embedsperiode. Målingen er udført af instituttet, Rasmussen, som viste sig at have en mere præcis metodik under valget, hvor alle blev overrasket over Trumps sikre sejr.

Dette følger en vækst i det amerikanske bruttonationalprodukt på 4.1 procent, hvilket er fuldstændigt fænomenale tal. Hans forgænger og anti-nationalistiske kommentatorer svor, at det ville være umuligt. Såkaldte eksperter og kommentatorer forudså endda, at alene det udfald, at Trump blev valgt som præsident, ville udløse en ny finanskrise.

Frihandel for hvem?

De skreg, at han var sindsyg, og at elitens frihandelsaftaler var nødvendige, for at landet kunne vokse. De tog fejl. Landet vokser nu hurtigere og arbejdspladserne vender tilbage i et omfang, der er væsentligt stærkere end specielt slutningen af Obamas præsident-periode. Alt imens har Trump slået frihandelsaftalen, Trans Pacific Partnership, også kendt som TPP, ihjel og vi venter stadig på den katastrofe, som vi blev lovet.

I stedet er tilfældet at industrielle arbejdspladser og produktion indenfor USA er på vej tilbage i et stort og solidt comeback. Det er gode nyheder for amerikanske arbejdere, som i årevis har set, hvordan globaliseringen har betydet, at de har måttet vinke farvel til fabrikker, der før kunne sikre et værdigt liv for ufaglærte.

De latterlige medier, som aldrig vil forspilde chancen for at insinuere, at præsidenten er racist og fjendtligt stillet overfor minoriteter, ser sig samtidigt nu tvunget til at forhandle med en virkelighed, hvor arbejdsløsheden for afro-amerikanere er på sit laveste nogensinde. Den hadefulde mand, som de er så sikre på, at han er, opfører sig tilsyneladende meget omsorgsfuldt, hvilket må være lidt forvirrende for de venstreorienterede medier.

Hvem fortjener æren?

Men er de gode nyheder bare efterdønningerne af forgængerens politik, eller er det Trump, som fortjener respekt for resultaterne? Den amerikanske avis, The Wall Street journal har lavet en bred rundspørge blandt amerikanske økonomer, som konkluderer, at Trump fortjener meget af æren. De mener, at hans brede pakke for skattelettelser kan være med til at forklare fænomenet.

Hvor store selskaber før gemte deres penge i i udlandet har, så har Trump ændret skattesystemet således, at pengene nu strømmer tilbage ind i landet. Dette er endda noget, som selv danske venstreorienterede skatteeksperter pointerer er veludført politisk arbejde.

Det er nu et faktum, at den amerikanske befolknings tillid til Præsidenten er stigende på trods af den fuldstændigt ensidige negative dækning, som den talende klasse har givet ham.

Ingen mand er perfekt, og Trumps bombastiske stil og tendens til at skyde fra hoften er elementer, der gør, at det pæne selskab aldrig vil acceptere ham. Men når det kommer til forretninger og den amerikanske drøm om at veksle personligt initiativ til økonomisk succes, så lever og ånder Trump i harmoni med hans folk.

Det er på tide, at medierne indrømmer, at den konstante leflen for en globalisering på elitens vilkår er årsagen til Trumps succes. Det er på tide at de indrømmer, at der er grund til at respektere en mand, som tør kæmpe for den amerikanske arbejder.

Kommentarer