Klumme: Hvem er Tariq Ramadan?


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

[sexy_author_bio]

Der har i de senere uger været skrevet en del i den internationale presse om den kendte schweiziske islamdebattør og forfatter Tariq Ramadan, der efter at være blevet beskyldt for voldtægt er blevet sendt på orlov ved eliteuniversitetet i Oxford, hvor han som professor underviser i orientalske studier i en stilling betalt af det strengt muslimske emirat Qatar ved den Persiske Golf.

Den 55-årige Ramadan er skam ikke hvemsomhelst, og anklagen har foranlediget det franske satiriske magasin Charlie Hebdo, der blev tragisk kendt efter det morderiske overfald på redaktionen i Paris d. 7. januar 2015, til at aftrykke en tegning d. 7. november i år af netop Tariq Ramadan. Under dennes bælte rager en voldsom erektion frem, der nærmest ligner en raket.

I en taleboble kan flg. tekst læses: „Jeg er islams sjette søjle.” Dette er en hentydning til islams såkaldte fem søjler, der udgør en troende muslims vigtigste religiøse regler, bl.a. den daglige rituelle bøn, overholdelse af fasten i Ramadan-måneden og valfarten til Mekka. Omslaget har udløst vilde protester og mordtrusler i Frankrigs muslimske befolkning, men rammer ikke desto mindre plet.

I februar 2006 havde Charlie Hebdo modigt offentliggjort Jyllands-Postens karikaturtegninger og havde op til selve overfaldet ikke holdt sig tilbage med egne karikaturer.

Den 7. januar 2015 trængte to maskerede muslimske drabsmænd, der bekendte sig til al-Qaida i Yemen, ind i redaktionskontorerne, dræbte 11 og sårede en række andre tilstedeværende og under flugten endvidere en politibetjent.

På selve dagen, hvor terrorhandlingen fandt sted, viste Charlie Hebdo på omslaget den netop udkomne roman Soumission (Underkastelse) af Michel Houellebecq, hvis eksplosive budskab er, at i året 2022 er Sharia blevet indført i Frankrig og landets præsident vil være muslim – rygtet siger at forbilledet faktisk var samme Tariq Ramadan!

Den ufrivillige orlov fra universitetet i Oxford – og derefter Charlie Hebdo-omslaget – er udløst af en række beskyldninger for seksuelle overgreb og voldtægt, begået af Ramadan, der går helt tilbage til 1980erne og 1990erne, hvor han underviste på et gymnasium i fødebyen Génève.

Her blev ifølge avisen La Tribune de Génève fire dengang mindreårige kvinder, hans elever, der nu er trådt frem, udsat for seksuelle overgreb fra Ramadans side. Ifølge den seriøse franske avis Le Monde skal han endvidere i 2009 på et hotelværelse have voldtaget en handicappet fransk kvinde, der var konverteret til islam.

Disse oplysninger er imidlertid kun toppen af isbjerget. Sidste år udgav den tidligere kvindelige salafist, dvs. tilhænger af et ultrakonservativt islam, Henda Ayrari, sin bog med den betegnende titel J’ai choisi d’être libre (Jeg har valgt at være fri).

Bogen er en skræmmende skildring af den brutale muslimske undertrykkelse af kvinder. I et af kapitlerne beretter hun om, hvorledes hun i 2012 efter en konference i Paris blev overfaldet og voldtaget af en kendt videnskabsmand: ”Han slog mig og angreb mig. Jeg så i hans vanvittige øjne, at han ikke længere kunne beherske sig. Jeg frygtede, at han ville slå mig ihjel.”

For nogle uger siden afslørede så Henda Ayrari gerningsmandens identitet: Tariq Ramadan. Herefter er endnu flere kvinder trådt frem og har anklaget ham for sexchikane og voldtægt. Og hans offer fra 2009 har indgivet politianmeldelse. Det er værd at lægge mærke til, at alle disse kvinder er muslimer.

Derfor kan der under ingen omstændigheder være tale om en sammensværgelse fra hvide, kristne kvinders side – teorien har været luftet af Ramadan selv, der fabler om en bagtalelseskampagne og om at de pågældende kvinder alle frivilligt har accepteret hans tilnærmelser. Ja, han er fræk nok til at påstå, at det drejer sig om en sammensværgelse anført af ”fransk-israelske kredse rettet mod antizionister”.

Endnu for nogle få dage siden har universitetet i det politisk korrekte Oxford understreget, at Ramadans orlov skam ikke betyder, at han er skyldig. Næh, han skal sørme have mulighed for at svare på anklagerne – som om der kan være tvivl om udfaldet.

Men Ramadan, der selv kalder sig for ”reformsalafist”, lever højt på den politisk korrekte bølge og et renommé som en ganske vist konservativ muslim, men dog med en åben og tolerant holdning. Han optræder rundt omkring på internationale konferencer og er en kæledægge i de liberale mediers talkshows – også i Danmark har han optrådt og stukket publikum blår i øjnene. Af Time Magazine regnes han blandt verdens ethundrede vigtigste personligheder.

Ikke et ord om, at Ramadan er barnebarn af ægypteren Hassan Al-Banna, det radikale Muslimbroderskabs grundlægger – en organisation, der har jihad’en, den hellige krig, som et vigtigt programpunkt. Som bedstefaderen kræver også Ramadan, at kvinder skal bære slør ellers kan de betragtes som prostituerede og at mænd og kvinder skal placeres adskilte i offentlige rum; ligeledes nægter han at afvise stening som en passende afstraffelse for utroskab.

Da Ramadan i 2004 skulle tiltræde et professorat i religion, konflikt- og fredsforskning ved det katolske Notre Dame-universitet i den amerikanske forbundsstat Indiana fik han nægtet visum pga. sin økonomiske støtte til den palæstinensiske terrororganisation Hamas. Betegnende nok underskrev den ulyksalige Hillary Clinton i januar 2010, da hun var udenrigsminister, et dokument, der tillod Ramadan at rejse ind i USA.

Hvorfor er Tariq Ramadan ikke forlængst blevet fyret fra sin stilling i Oxford og sat i fængsel? Jeg spørger bare!

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb