Klumme: I København er penge nok til rådhusfester, autonome og borgmesterportrætter, men ikke til socialt udsatte


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Finn Rudaizky

Analytikere har svært ved at blive enige om, hvad der bliver folketingsvalgets hovedtema. Pension, flygtninge eller måske sundhedspolitik ? En ting er sikkert er, at hospitaler og sundhedspolitik berører de fleste borgere – også i København.

Der tales nu om, hvor vigtigt det er med nærhed i sygehusvæsenet. Mærkeligt nok, af de samme partier som foreslår, at de gamle skadestuer (nu Akutklinikker) i stort omfang skal skæres ned i antal. Det er vist det modsatte af nærhed for borgeren. Nærhed bør der også være for psykiatriske borgere.

Der er desværre ikke megen forbedringer i det udspil, som regeringen har lagt frem. Helt galt bliver det, når københavnske politikere fortæller, at de vil lette situationen for psykisk syge, når de samme politikere samtidig, lukker det ene psykiatriske værested efter det andet – og dermed rent faktisk forværrer forholdene for de psykisk syge, som i København forsøger sig til en bedre tilværelse.

Samme indignation synes vi i DF, at man godt kan have i relation til at hjælpe hjemløse. Der er bygget for få hjemløseboliger, der er ikke ordentligt styr på overnatningspladser for hjemløse i vinterkulden. Jo, noget er faktisk godt, men en del hjemløse bliver i vinterkulden afvist til overnatning på overnatningssted, uden at få oplyst, at der rent faktisk er plads andre steder i byen. Der er for mange politiske fest-skål-taler, som slet ikke lever op til de løfter, som politikerne udbasunerer af løfter.

LÆS OGSÅ:  Terror-sag sender Rudaizky midlertidigt ud af politik

Det skal der gøres noget ved. Ikke kun før valget! Odense Kommune har netop lanceret et visionært hjemløse-udspil. Det går ud på, at der skal skaffes den hjemløse en bolig og at man samtidig hjælper med en tæt social hjælp og assistance indtil alt fungerer, herunder evt. behandling af dobbeltdiagnoser.

Jeg har aldrig forstået, hvorfor der i København er penge nok til rådhusfester, de autonome, et kriminaliseret ungdomshus, til dyre borgmesterportrætter, til dyre rejser, indirekte tilskud til Ryanair, men ikke nok penge til de socialt udsatte. København har haft socialdemokratisk styre i over 100 år.

Mon ikke, at det er tidspunktet, hvor der alvorligt bør ændres på prioriteringen af brug af skatteydernes penge ?