Klumme: Jøder i Malmø flygter. Jøder i Danmark svigter


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Mens jøder i Malmø må flygte fra byen, ser ledende personer i Det jødiske Samfund i Danmark passivt til. De vil meget hellere bruge tiden på samarbejde og kontakt med mere end tvivlsomme muslimske foreninger og imamer.
Under dække af religiøs mangfoldighed, og med FN som inspirator, er man bl.a. i fælles samarbejde med Imam Ali Moskeen. Det fremgår af et officielt program for kommende tids arrangementer. Så sent som i søndags den 2/2 har Berlingske endnu engang kompromitterende oplysninger om Imam Ali Moskeen, så det er en pinlig affære og medlemmer af det jødiske samfund har kontaktet mig, for at give udtryk for deres afstandtagen.
Jeg er helt enig i kritikken. Der bydes bl.a. på arrangement, hvor “fællesskabet udmøntes” og debatmøde, hvor Imam fra Imam Ali Moskeen og Synagogens religiøse overhoved deltager. “Tro i harmoni” kalder man det – og det starter denne gang fra 1-7. februar, men fortsætter året ud.
Som bekendt finansieres Imam Ali Moskeen af det iranske præstestyre. Senest i december 2019 har moskeen og en Imam derfra, deltaget i en sympati og hyldest demonstration på Rådhuspladsen i København. Det skete for at mindes massemorderen og terroristen, den iranske general Quassem Suleimani, som USA dræbte ved et droneangreb.