Klumme: Kø ved håndvasken. DF vil have kræftudvalg tilbage


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Finn Rudaizky

Jeg forstår sandelig godt bekymringen hos Kræftens Bekæmpelse, over at Region Hovedstaden udskyder 120.000 kræftundersøgelser. “Nyheden” bliver skudt af midt i højsæson for ferie, antagelig for at regionens alvorlige svigt, skal få så lidt opmærksomhed, som muligt. Det hele bliver lanceret, som en pludselig opstået situation. Det modsatte er tilfældet. Man har kendt til problemet i lang, lang tid og bliver ved med at undskylde med, at man mangler mammaradiologer til at undersøge kvinder med symptomer på brystkræft.

Men, man kan undre sig over, at der i den anledning ikke er taget nogen initiativer eller akut sørge for, at symptomer for kvinder med brystkræft, f.eks. i Sverige og Tyskland, er blevet scannet, således, at den maximale ventetid på 14 dage, kan overholdes. Borgerne kan på ingen måde være tilfreds med den situation. Men, det er ikke nok, at V og K, blot konstaterer, at det “er helt uacceptabelt”. DF mener, at der rent faktisk er tale om en grov forsømmelse på rettidig omhu. Sundhedsudvalget, som jeg selv er medlem, magter ikke opgaven. Det var, efter min opfattelse, helt forkert, at socialdemokraternes Regionsformand, satte sig i spidsen, for at nedlægge et godt fungerende kræftudvalg. I DF kæmpede vi forgæves for udvalgets overlevelse. Nu vil vi kæmpe for dets genindførelse. Hvorfor? Fordi den målrettede indsats i kræftudvalget, netop viste, at man med detaljeret og samvittighedsfuldt arbejde, langt bedre kunne skabe forbedringer og mere effektiv behandling.

LÆS OGSÅ:  Nu betyder "to-sproget" noget i retning af "halv-analfabet"

Man, havde nemlig tid til at gå i dybden med den alvorlige risiko for kræft – især ved unødige forsinkelser. Som det er lige nu, så kan mindst 600 af de 120.000 kvinder have kræft. Det er absolut en bekymrende glidebane, at disse 600 kvinder, nu vil få en forsinket diagnose. Der er kø ved håndvasken, mens nervøse kvinder samt pårørende er helt overladt til lykkehjulets pil. Det er skandaløst.