Klumme: Man tvangsflytter ikke ældre mennesker. Punktum.


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Københavns Kommune har gjort det igen. Gang på gang er det vores ældre, der må holde for. Tendensen må og skal stoppes. Denne gang tvangsflytter man ældre beboere på Hothers Plads, så en unødvendig renovering af lejlighederne kan blive gennemført, selvom beboerne har sagt nej tak.

Den ansvarlige almene boligorganisation Bo-Vita ønsker at fastholde renoveringsaftalen fra 2015 for at spare beboerne i ældreboligerne for samlet at betale 10 mio. kr., som et nej tak til renoveringen koster. Men de mennesker, der bor der, ender alligevel med at betale regningen. For de mister deres hjem. Man vil ikke engang garantere beboerne, at de får deres egne lejligheder tilbage, når, og hvis, de må flytte tilbage.

Beboerne har udtrykkeligt takket nej. Rapporter har bekræftet, at almenboligerne er i god stand. Og med uvisheden følger utrygheden. Men hele 58 ældreboliger ryger alligevel ved en gennemtvingelse af aftalen.

Bo-Vita satser på ”naturlig fraflytning” med en planlagt reduktion af ældreboligerne i forbindelse med en unødvendig renovering af boligerne. Det er simpelthen uanstændigt, at man ikke lytter til beboerne, når de beder om, at ledelsen trækker planerne tilbage. Den uvished, der følger med byggeprojekter er slemt nok for enhver beboer.

Men når vi her har at gøre med mennesker, der har levet et langt liv og nu er vænnet til daglige rutiner i velkendte omgivelser, så skal der godt nok være andre grunde end penge til ikke at lytte til beboerne, der siden 2019 har haft et stort ønske om at blive i deres hjem.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Folkerepublikken USA

I Dansk Folkeparti bakker vi derfor fuldt op om de mennesker, der er blevet pålagt at flytte fra hus og hjem, og vi garanterer, at kampen ikke stopper her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)