Klumme: Mere politi på gaderne i nattetimerne i København


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Finn Rudaizky

Utryghed og vold kombineret med voldsom støj. Det er virkeligheden for beboerne i Indre By i København, ikke mindst torsdag til lørdag, hvor mange går i byen. Men løsningen på de store problemer ligger snublende nær. Sørg for at håndhæve ordensbekendtgørelsen som rent faktisk gør det ulovligt at forstyrre roen og optræde larmende og truende.

Vi har altså det juridiske værktøj som igen kan sikre, at gaderne i Indre By og på brokvartererne bliver til at bo i for almindelige familier. Udfordringen er håndhævningen. Der er ganske enkelt for få politibetjente på gaderne til at gribe ind i nattelivet, før det går helt galt. Vi opfordrer derfor Københavns Politi til at sætte flere gående patruljer ind i nattelivet, så beboerne kan få rimelig nattero. Samtidigt vil vi anbefale politiet at oprette en lokal politistation i Indre By, hvorfra patruljerne kan udgå. Det er nærheden til politiet og deres synlighed i gaderne som betyder noget for københavnernes tryghed.

Dansk Folkeparti vil derfor overfor de andre parter på rådhuset rejse forslaget om, at vi i fællesskab henvender os til politidirektøren for at få sat flere ressourcer af til gående patruljer i de områder af byen der er hårdest ramt af støj og uacceptabel adfærd i nattelivet. København er en hovedstad og en stor by, og selvfølgelig skal der være plads til et natteliv men ikke på bekostning af beboerne.