Klumme: Palæstinas Plads i København er på vej – terroristbevægelsers indtog i København på vej


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Mediernes reportager fra sidste uges møde i Københavns Borgerrepræsentation, om navngivning af en Palæstina’s Plads i hovedstaden, giver utvetydigt et mediebillede af, at nu er det afgjort, at København ikke får en Palæstina’s Plads. Det modsatte er tilfældet. Og det varer ikke længe. Hvordan nu det, når de to afstemninger om en Palæstina’s Plads begge blev nedstemt ? Det er, efter min mening væsentligt, at se på de københavnske socialdemokraters zig-zak-kurs.
I år 2000 og 2009 stemte de nej til en Palæstina’s Plads. Forud for sidste uges møde, blev det tilkendegivet, at S nu var klar til at stemme for en Palæstina’s Plads, men man fortrød, efter heftig debat i rådhusgruppen, og stemte imod. Men, da socialdemokraterne ikke vil åbne en endnu større ladeport for Enhedslistens kommende succes ved kommunalvalget i København til november, spillede man på to heste. Samtidig med at stemme nej, fik S protokolleret følgende tekst: “Socialdemokratiet har fuld tillid til, at Vejnavnenævnet har opgaven om at finde en egnet plads, der kan navngives Palæstina’s Plads. Navnet Palæstina findes i forvejen på Nævnets bruttoliste”. Det bør oplyses, at det er kommet på bruttolisten, udelukkende fordi en enkelt borger har skrevet til Vejnavnenævnet, som har et rødt og socialdemokratisk flertal. Det er også værd at bemærke, at partiets gruppeformand Susan Hedlund, samme dag som Borgerrepræsentantsskabsmødet fandt sted, den 24/6, på Berlingske net udtalte:
“Hvis Vejnavnenævnet finder en egnet plads og synes, at det skal navngives Palæstina’s Plads, så er vi ikke som sådan imod det”.
Altså, foreslår det socialdemokratisk dominerede Vejnavnenævn, en Palæstina’s Plads, så er S klar til at stemme for det. Det vil uomtvisteligt være en ændring i mange års linje fra S, som er lagt af daværende Overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. Men, frygten for at miste Overborgmesterposten, får S til at reagere i panik. Jeg er derfor helt overbevist om, at det ikke varer længe, før man i København, har en Palæstinas Plads. Socialdemokraterne har tilsyneladende købt Enhedslisten og De fri Grønnes argumenter. De siger, at “fordi der er så mange palæstinensere i København” og fordi Israel “er en apartheid stat”, så mener de, at der skal navngives en Palæstinas Plads. Kunne man mon tænke, at det næste forslag til behandling, bliver en ISIS-Plads ? Terroristbevægelsernes indtog i København, er jo på vej.