Klumme: Politisk korrekte udtryk, man ikke tænker så meget over


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Det er ikke nemt at gennemskue ting, der bliver serveret så ofte, at man ikke længere tænker over dem, og det er især de forskønnende sproglige udtryk – eufemismer – jeg tænker på. Eksempelvis denne: Alle mennesker på march mod Europas grønne græsgænge er “flygtninge”, selvom kun en tiendedel kommer fra Syrien og hver og en af dem har hoppet over forskellige sikre lande for at kunne nyde Nordens legendariske gaveregn.

Og det stopper ikke der.

Her i Danmark vil deres børn blive “tosprogede” – dvs. sproglige analfabeter – og hvis det virkelig går galt, vil de melde sig ind i “bander”, et ord der mærkeligt nok ikke omfatter rockerbander, men som dog har den fordel, at det ikke leder tankerne hen på Fredens Religion, hvilket kunne krænke en masse mennesker. Ikke mindst dem i det Radikale Venstre.

I stedet for islam, taler man om ”religion”

Og derfor nævner man nødig, hvilken religion, der er tale om, men kun ”religion” i almindelighed. Som om buddhisme, jehovas vidner eller hinduismen udgør et problem. Hvad de bestemt ikke gør. Så der er tale om en sproglig uhæderlighed, der kommer meget tæt på løgn.

Ovenstående er bare et lille udpluk af Emma Gad-udtryk fra den politisk korrekte verden, og der er meget mere, hvor den slags kommer fra.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Kynisk udnyttelse af Greta Thunberg

Hvem er højreorienteret?

Eksempelvis ordet “højreorienteret”. Er man til højre for socialdemokratiet er man “højreorienteret” og hvis man er til højre for Vnstre og det Konservative Folkeparti – hvilken frygtelig tanke! – er man ekstremt højreorienteret.

Det gælder bl.a. Dansk Folkeparti, Frankrigs Front National og den hollandske Geert Wilders For Friheden-bevægelse – plus et par andre, der jævnligt bliver omtalt som højrepartier om ikke ligefrem ekstremistiske højrepartier.

Men præcis hvorfor de skulle være ekstremistiske – eller hvorfor de skulle være højrepartier i det hele taget – bliver aldrig forklaret. Mig bekendt har ingen af dem planer om at bygge gaskamre eller invadere Polen, så den eneste forklaring må være, at de alle er kritiske over for den muslimske indvandring. Hvilket mildt sagt er noget af en gåde.

Det højreorienterede islam

Intet samfund i verden er så højreorienteret og så patriarkalsk som det arabisk/muslimske, hvor man også finder et rodfæstet jødehad og en så aggressiv foragt for homofile, at den siger spar to til alt, hvad man kender til den slags i Vesteuropa. (Hvilket også forklarer, hvorfor en tredjedel af Frankrigs bøsser stemmer på Front National).

Men ikke nok med det.

Islams kontante straffe og udtalte uvilje mod det frie ord opfattes traditionelt som højreorienterede fænomener, som den venstre side af det politiske spektrum altid har været imod.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Britisk udenrigsminister sammenligner EU med Sovjetunionen

Men nu er den for.

Hvem kan forklare det? Er venstrefløjen det nye højre? Betyder alle begreber nu det modsatte, af det de betød for? Hvem har byttet om ordenes oprindelige mening? Og kan de nogensinde byttes tilbage igen?