Respekt eller respektløshed ?


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

I lørdags blev Dronning Margrethe fejret på Københavns Rådhus. Bystyret, Borgerrepræsentationen havde inviteret den kongelige familie til frokost, for at sige tak til vores fantastiske Dronning, for 50 års regent-styre og selvfølgelig også en særlig tak for Dronningens indsats for København.
I en tid, hvor mange meninger brydes, om hvordan vi ønsker at leve vort liv og hvordan demokratiet kan konfronteres på fordragelig måde, er det naturligvis helt legitimt, at der findes såvel tilhængere som modstandere af monarkiet. Spørgsmålet er imidlertid, om hvordan demokratiet “udmøntes” ?
Skal det være med respekt eller med respektløshed ? Forholdet er det, at det københavnske bystyre består af 55 medlemmer af Borgerrepræsentationen, heraf 7 borgmestre. Borgmestrene kommer fra R, S, V, K og EL. Enhedslisten er topscorer med 15 medlemmer, incl. to borgmestre. Det er hele bystyret, alle partier, som står bag indbydelsen til  Dronninge-fejringen. Alligevel dukkede ikke en eneste politiker fra Enhedslisten op til festen. Det er ingen nyhed, at Enhedslisten ikke kan lide dronninger, konger eller prinser, men det er højst usædvanligt, at man som medindbyder, “glemmer” at komme. Man bør vel stille spørgsmålet, om hvor går grænsen mellem respekt og
respektløshed ? I det her tilfælde, synes jeg, at respektløsheden er dobbelt. Dels overfor Dronningen, men også mod det store demokratiske flertal i Københavns styre, som har en anden mening om Dronningen end Enhedslisten. Er Enhedslistens “optræden” udtryk for et sandt demokrati eller hul respektløs boykot ?

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)