Klumme: Så nåede vi bunden for SF


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

SF’s Jens Mandrup, medlem af Region Hovedstaden, nåede bunden med mangel på respekt for andre holdninger på det seneste møde, 18/8, i regionsrådet.
Ja, SF viste sit demokratiske ansigt, da Jens Mandrup erklærede, at partierne Enhedslisten (EL) og Dansk Folkeparti (DF) helt skulle udelukkes fra de kommende 2021-budgetforhandlinger. Hvorfor ? Fordi EL og DF på sand demokratisk vis, havde stemt imod alle 15 millioner kroner nedskæringer på den kollektive trafik, som SF, S, R, V, K, Alternativet og Liberal Allance havde vedtaget, stik imod mange tusinde borgeres markante og relevante protester.
Altså, SF siger åbent, at fordi EL og DF er uenige med SF i disse alvorlige nedskæringer, så skal straffen være: udelukkelse fra at deltage i forhandlinger om borgernes budget for Region Hovedstaden.
Jens Mandrup’s holdning, blev kraftigt kritiseret af EL og DF. For DF’s vedkommende, er det vor målsætning, at få fjernet de urimelige kollektive nedskæringer. Også fordi, det nu viser sig, at det slet ikke havde været nødvendigt med de bruger-fjendske nedskæringer, for der er penge nok til at opretholde status quo busruterne. I DF’ vil vi til forhandlingerne i næste uge, ligeledes påpege, at SF og deres politiske nedskæringsvenner, med forringelsen af den kollektive trafik, direkte kaster borgere over i private biler med deraf følgende øget forurening.
Det bliver spændende forhandlinger. Og ikke mindst hvordan Regionsformand Sophie Hæstorp (S) agerer. Hun plejer politisk, at være meget enig med SF, men hun har bl.a. de socialdemokratiske borgmestre fra Ballerup og Gladsaxe i hælene. De to borgmestre, er som EL og DF, meget utilfredse med nedskæringerne.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)