Klumme: Sandheden og løgnen


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Ifølge en legende fra det 19. århundrede mødtes Sandheden og Løgnen en dag.

Løgnen sagde til Sandheden: “Det er en vidunderlig dag i dag!” Sandheden så op mod himlen og sukkede, for dagen var virkelig smuk. De to brugte derfor meget tid sammen og kom hen mod aften til en brønd.

Løgnen sagde da til Sandheden: “Vandet er så dejligt, lad os bade sammen!” Sandheden var noget mistænksom, følte efter på vandet, men konstaterede, at vandet faktisk var meget behageligt. De klædte sig derfor af og begyndte at bade.

Pludselig steg Løgnen op af vandet, tog Sandhedens tøj på og løb væk. Den chokerede Sandhed kom op af brønden og løb rundt overalt for at finde Løgnen og for at få sit tøj tilbage. Verden, der så Sandheden nøgen, vendte forarget blikket væk med vrede og foragt.

Den stakkels Sandhed vendte tilbage til brønden og forsvandt for altid ved at gemme sig nede i den og skjule sin skam.

Siden da har Løgnen rejst rundt i verden klædt ud som Sandheden for at tilfredsstille menneskers behov, og Løgnen kan få lov til at fare omkring i al evighed, fordi Verden ikke nærer noget ønske om at møde den nøgne Sandhed.

En forklædt løgn er nemlig mindre oprivende at se på end den nøgne sandhed. Det være sig i private sammenhæng, men navnlig i politik.

LÆS OGSÅ:  Penge går op i røg

En lille sidebemærkning. Det verdensberømte maleri – “Sandheden kommer ud af brønden” er udødeliggjort af kunstneren Jean-Léon Gérôme, i 1896.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)