Klumme: Socialdemokraterne skifter Palæstina-kurs på Københavns Rådhus


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Når aftenens møde i Københavns Borgerrepræsentation er slut, har socialdemokraterne taget en kovending i spørgsmålet om navngivelse af en Palæstina’s Plads i København. Kovendingen skyldes antagelig det stigende pres fra Enhedslisten, som er tæt på, at blive mindst lige så store som socialdemokraterne, ved kommunalvalget i hovedstaden den 16. november. Da det samme forslag blev behandlet i Borgerrepræsentationen den 7. december 2000, afviste Overborgmester Jens Kramer Mikkelsen (S) forslaget. Da det samme forslag, den 29. januar 2009 var til afstemning endnu engang, var Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) også imod en navngivning af en Palæstina’s Plads. Atter blev Enhedslistens forslag nedstemt.

Men, nu har socialdemokraterne overgivet sig. Frygten for Enhedslisten til valget, har ført til ren panik og en sjælden holdningsløshed. Overborgmesterposten er i fare.  Man må sandelig sige, at den klare overgivelse til at føre Enhedslistens politik ud i livet, står nu flunkende klart.
Mens statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes partifælle i Folketinget, Lars Aslan Rasmussen, har ført en meget pro-israelsk politik, er det nu andre toner som der spilles på Københavns Rådhus. Lars Aslan Rasmussen, har bl.a. talt imod det palæstinensiske selvstyres egentlige hersker, nemlig Hamas. Hamas er af EU, FN og USA bandlyst og erklæret som en renlivet terrororganisation. Men, det gør ikke indtryk på hovedstadens socialdemokrater. Tværtimod. Det gør heller ikke spor indtryk, at den tyske Bundestag, netop i disse dage, forbereder et forbud mod Hamas-flaget. Tværtimod. Men, risikoen for at miste Overborgmesterposten, gør indtryk på S.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Så nåede vi bunden for SF

Jeg vil ikke blive spor overrasket, hvis S forsøger at dulme en kritik mod kovendingen ned. De vil fortælle omverdenen, at de skam ikke har skiftet standpunkt. De vil fortælle, at de blot følger en tidligere tilkendegivelse. De vil “glemme” at fortælle, at tilkendegivelsen, slet ikke er nogen beslutning i Borgerrepræsentationen. Absolut ikke. Det drejer sig om en enkelt borger i hovedstaden, som har sendt et brev til Vejnavnenævnet og foreslået en navngivning efter Palæstina. Det er et modtaget forslag, af i alt 12 indkomne navneforslag.
Enhedslisten (Venstresocialisterne) var det eneste parti, som stemte imod navngivelsen af Israels Plads. Det er værd at notere sig, at Enhedslistens motiv for en Palæstinas Plads, er at “Enhedslisten mener ikke byen København ensidigt bør hædre en stat, der udøver terror mod en stor befolkningsgruppe palæstinensere bosat i Israel”. Enhedslisten siger endvidere i sit forslag i år 2000, at “det er på tide , at denne gestus tilbagekaldes”, med reference til navnet Israels Plads.

Det er disse Enhedslistefolk, som socialdemokraterne nu ikke alene varmt krammer, men som de har solgt deres sjæl og troværdighed til.
Lad os bare sige det rent ud. Det er politik, når det er værst. Ved debatten i aften, har jeg den glæde at være Dansk Folkeparti’s ordfører. Jeg vil berolige nervøse sjæle med at fortælle, at DF vakler ikke. Vi stemmer imod venstrefløjens forslag, men er rystet over den udstillede socialdemokratiske svaghed. Noget tyder på, at S kun har fokus på Overborgmester posten. Efter min mening, har de ikke mere rygrad end en regnorm.