Klumme: Svenske tilstande


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Seks dræbte, gruppevoldtægter, tre håndgranater mod politistationer i Sverige og natten til mandag endnu en eksplosion i bydelen Rosengården. 2018 er begyndt hvor 2017 slap for vore svenske naboer, som gennemlever en sand voldsbølge i øjeblikket. Og selvom det belastede boligområde Rosengården i Malmø længe har været kriminalitets-præget, kan man ikke andet end at få tanken om, at Sverige nu betaler prisen for sin naive indvandrings- og flygtningepolitik.

For to uger siden blev en tilsyneladende tilfældig mand dræbt, da han samlede noget op på gaden i Stockholm-forstaden Huddinge. Det viste sig at være håndgranat, som dræbte ham og sårede en kvinde, der fulgtes med ham.

Og siden 30. december 2017 er tre politistationer blevet angrebet med håndgranater. Ingen er blevet dræbt, men flere biler og bygninger er blevet beskadiget. Håndgranater er tilsyneladende blevet det kriminelle miljøs foretrukne våben i dets kamp mod politiet i Sverige. En voldsom optrapning, som vi endnu ikke har set her i Danmark. Og godt det samme.

Også antallet af skyderier og anmeldelser af seksuelle krænkelser og gruppevoldtægter er støt stigende.

Volden i Sverige har nået et foruroligende niveau. Og det meste foregår lige ovre på den anden side af Øresund – få minutter fra København.

Svensk politi og de svenske myndigheder selv siger, at den stigende vold og de mange angreb mod politiet skyldes politiets forstærkede indsats mod netop de kriminelle miljøer – og at dette er en form for tilbagebetaling fra de kriminelle.

LÆS OGSÅ:  Klumme: DF’s Dannebrog har medvind på Københavns Rådhus

Forleden foreslog Sveriges statsminister Stefan Löfvén, at svensk militær kunne deltage i kampen mod de kriminelle miljøer og den svenske rigspolitichef, Dan Eliasson, har foreslået hårdere straffe for angreb mod politiet. Det virker som en falliterklæring fra de svenske myndigheder. At man er nødt til at sætte militæret ind mod sin egen befolkning, fordi politiet ikke er stand til at komme problemet til livs. Men faktisk kan det vise sig at være nødvendigt.

Og forleden blev 15.000 folkevalgte i Sverige i en sikkerhedshåndbog udgivet af den svenske efterretningstjeneste Säpo opfordret til at ”…at bøje af overfor aggressive personer og ikke for enhver pris vinde en diskussion”. Det er jo oprørende og, som DF’s tidligere formand og nuværende formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard sagde, så er det jo at forhindre det politiske arbejde. Hun har fuldstændig ret!

Selv om at vi her i Danmark også har set en stigning i antallet af skudepisoder – særligt sidste efterår og vinter, hvor de københavnske bydele Nørrebro og Nordvest var skueplads for adskillige skyderier og tre dræbte unge mænd – så er vi langt fra svenske tilstande. Heldigvis og Gudskelov!

Men vi skal hele tiden være på tæerne og politiet skal have den nødvendige udrustning og overvågnings-værktøjer for at være et skridt foran de kriminelle miljøer. Hvis ikke vi er parate til at tage kampen op mod de kriminelle bander, udvise de udlændinge, der er medlemmer af disse bander og sende resten i fængsel – så risikerer vi også at få svenske tilstande. Og det må ikke ske!

LÆS OGSÅ:  Klumme: Regeringkrise i Canada – Glansen er gået af Justin Trudeau