Klumme: Venstre ledes af kynikere


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Voksne læsere vil kunne huske Ulf Pilgaards parodi på den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup tilbage i Cirkusrevyen i 1996. Måden hvorpå han kontinuerligt opremsede de relevante politiske problemstillinger, og i forhold til en besvarelse af, hvordan han ville løse dem, sluttede af med et; “Det ved jeg ikke”. Hylende morsomt og satirisk spiddende over en værdiløs politisk leder som Nyrup.

Knap så morsomt er det, når den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen går på den digitale talerstol i BT den 8. marts for at gøre status over migrantkrisen. Når Ulf Pilgaards satiriske genistreg bringes i spil, er det fordi ekkoet fra Cirkusrevyen bliver tydeligere og tydeligere, jo længere man kæmper sig gennem Løkkes ordflom. Man har lov at have hver sin mening, men mere hulrystet svada end Løkkes forsvarstale i BT skal man lede længe efter.

Løkke indleder med retrospektive betragtninger om den druknede 8-årige syriske dreng, der drev i land i Grækenland, uden at nævne, at drengen var søn af en far, der kynisk drev sin familie afsted mod Sverige for at få gratis tandlægebehandling. Historien er bekræftet og faderen bor i dag igen i Syrien.

Løkkes eneste løsningsforslag er, at vi står sammen for at løse masseindvandringen til EU. Han gør sig ingen refleksioner over, hvorfor han ikke selv kom med tiltag til at standse grænseoverløberne, og hvorfor han her 5 år senere stadig er flæbende over for det faktum, at hans politiske apati har ført til, at der i dag med familiesammenføringer er landet 100.000 mena-borgere mere på hans vagt.

Løkke lider først og fremmest af en total mangel på analytisk evne om fremtidsperspektiverne for danskerne og Danmark og dermed Venstres egne vælgere. Løkke er i sandhedens tjeneste lige så farlig en Venstre-leder som Ellemann. En fusion med de Radikale var en mulighed. Selv Pape lægger afstand til Venstre. Venstres vælgere skal spørge sig selv, om de vil et Danmark med mere og mere islam eller et Danmark på danske præmisser. Gør de sig ikke den overvejelse, så har den nuværende ledelse lagt kursen på samme måde som regeringens nuværende parlamentariske grundlag.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Muslimsk tradition for ægteskab med småpiger – Bør det også blive en dansk tradition?

Det eneste Løkke konstaterer er, at Ungarns statsminister Orbán var for hård en hund, og det kan vi jo ikke have ifølge den detroniserede tidligere Venstre-formand. For Venstres motto om, at man ved, hvor man har partiet, skal tages bogstaveligt: Hos Morten Østergaard. Løkke har haft mere travlt med at købe tøj ind for andres penge og mødes med korrupte kvotefiskere end han har haft med at passe på Danmark. Hans signatur på Marrakech-aftalen, der gør det til en menneskeret at kunne migrere, sætter hans manglende dømmekraft i relief. Hvem sagde, at Løkke giver næring til politikerlede?

Opsummerende er Løkke klar i mælet om problemstillingerne. Når det så kommer til spørgsmålet om, hvordan han kunne have løst opgaverne og hvordan han mener, de kan løses, er vi tilbage på Bakken i ‘96; “Jeg ved det ikke!”. Løkke mener blot, at vi generelt er blevet mere kyniske i vores menneskesyn.

Jacob Ellemann-Jensen påbegyndte på tilsvarende vis sit embede som oppositionsleder tilbage i november 2019 med at kommentere på undersøgelsen om, at 28 pct. af danskerne gerne så muslimer sendt tilbage til, hvor de kom fra. Han gjorde det ved at tilkendegive, at der var plads til alle de religiøse mindretal i Danmark, men ikke til de 25 pct. af danskerne, der ikke ville acceptere koranens udemokratiske, kvindeundertrykkende og voldsforherligende anvisninger. Sagt af oppositionslederen af den borgerlige fløj i Danmark. Ellemann så med andre ord hellere muslimer i Danmark end den almindelige dansker på gaden, der betaler sin skat og har rod i Danmark. Han vil hellere have en flok tilflyttere, der for en stor dels vedkommende for længst burde have været sparket tilbage til, hvor de kom fra.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hvem myrdede den gamle gartner?

Det er da til at forholde sig til, hvis man lige som Ellemann er racist imod sin egen etnicitet, fordi en del af ens egen befolkning mener, at danskheden skal have forrang inden for rigets grænser, og at grænsen for Mellemøsten ikke skal gå ved Skagen. Problemet er blot, at kun et mindretal af vælgerne endnu har indset, at det reelt kun er NB, DF og Stram Kurs, der mener, at galimatias ikke skal være ledetråden i de politiske beslutninger.

Nej, Venstre ved du, hvor du har, på samme måde som hele den nuværende regerings parlamentariske grundlag. De er langt ude. Der skulle et regeringsskifte fra en i virkeligheden Radikal regeringsstyrelse under Løkke til en rød regering under Mette Frederiksen, før en Mattias Tesfaye kunne rydde op i visse dele af de lig, Løkke & Co. havde efterladt. At den nye røde regering har tilgodeset indvandrerfamilier på bekostning af de danske, beror på et parlamentarisk grundlag, der burde tone rent flag og stille op til næste folketingsvalg på Vestbredden og i Mogadishu. Lørdagsunderholdningen er overtaget af de Radikales Morten Østergaard og Enhedslistens Rosa Lund. Morsomhederne, de fremturer med, kan dog kun afstedkomme stivnede smil, når man ved, hvilke konsekvenser deres tåbeligheder resulterer i.

Man må sande, at det ikke er danskerne, der er blevet mere kyniske. Danskerne er fortsat villige til at gribe til pengepungen i andre sammenhænge. Vi danskere er blot nødt til at reagere, når borgerlige politikere som Løkke og Ellemann svigter deres ansvar. Sandheden er, at det er Løkke og Ellemann, der er kyniske over for de vælgere, der har tiltroet dem magten. De er fløjtende ligeglade med konsekvenserne af den ansvarsløshed, de udviser. Kollapset i deres dømmekraft er totalt. Kritikerne af masseindvandring bliver flere og flere dag for dag i alle partier, og det er hverken båret af et fremmedhad eller racisme. Det har Løkke og Ellemann selv banet vejen for ved at udvise manglende rettidig omhu.

LÆS OGSÅ:  Klumme: De sagde et, men gjorde det stik modsatte. Borgerne ført bag lyset af S og EL

Reaktionen er båret af et svigt over for virkeligheden, hvor samtlige borgerlige partier, inklusive et socialt-konservativt Dansk Folkeparti, der under Thulesen Dahl er nedsmeltet fra at udgøre en bastion til under hans ledelse at være rendt over ende. Hver gang en bil brænder i ghettoområderne, hver gang en dreng eller pige krænkes af indvandrerbander, så send en venlig tanke til de umuliusser I kritikløst har stemt på valg efter valg. Danskerne får de politikere, de fortjener, når krydset sættes på automatpilot i stemmeboksen. Stil krav, lad almindelig sund fornuft råde. Prøv noget nyt, slip virkeligheden ind i stemmeboksen ved næste valg. Der sker ikke noget af sig selv, medmindre du ikke føler et ansvar for dig selv og dine nærmeste, og den tid der kommer efter dig. Bum.