Københavns overborgmester er tavs om miljøsvineri – hans genvalg afhænger af Enhedslistens stemmer

Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation, ønsker efter TV-2 Lorry’s afsløring af spildevandsudslip i Øresund, fra 2014-2018, en undersøgelse af de to borgmestres viden og adfærd i relation til miljøsvineriet. Det er de to miljøborgmestre fra Enhedslisten, Morten Kabell og Ninna Hedager Olsen, som har været politisk ansvarlige for al udslip.

På mødet i går i teknik- og miljøudvalget, fremkom imidlertid  ingen  oplysninger om mange års miljøsvineri under Enhedslistens ledelse.

Jeg føler mig i den grad ført bag lyset”, siger Dansk Folkeparti’s miljøordfører, Finn Rudaizky.

Skandalen er jo langt større end nogen havde kunnet forudse. Der er derfor brug for endnu en undersøgelse. Nemlig en undersøgelse af hvordan det fandt sted i årevis uden at borgmestrene fik politisk godkendelse for udledningerne. Og vi må til bunds i spørgsmålet, hvorfor borgmestrene fra Enhedslisten ikke afværgede miljøsvineriet”, fortsætter Finn Rudaizky.

Jeg har derfor i dag anmodet om, at der på udvalgets næste møde den 8.juni, bliver drøftet konsekvenserne af TV-2 Lorrys aktindsigt og afsløring af flere miljø-skandaler i København, mens Enhedslisten stod for “grøn politik”.

Hykleriet har åbenbart ingen grænser, mener Rudaizky, som bemærker, at Overborgmester Frank Jensen (S) fortsat er tavs. Hans genvalg som Overborgmester, sker kun hvis Enhedslisten stemmer på ham.