Københavns Politi og PET har foretaget anholdelser i forbindelse med brandattentatet ved den tyrkiske ambassade

Siden brandattentatet mod den tyrkiske ambassade i Hellerup natten til den 19. marts har Københavns Politi og PET i tæt samarbejde gennemført en efterforskning af sagen. Denne førte til, at der lørdag den 24. marts 2018, flere steder på Sjælland blev foretaget en række ransagninger og anholdelser med forbindelse til sagen.

Flere personer blev anholdt og sigtet for henholdsvis forsøg på – og medvirken til forsøg på – brandstiftelse mod den tyrkiske ambassade. De anholdte blev sigtet efter straffelovens § 180. To mænd blev søndag fremstillet i grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre, hvor de blev varetægtsfængslet i 24 dage. De øvrige blev løsladt efter afhøring.

I forbindelse med den videre efterforskning, blev yderligere to mænd anholdt i løbet af søndag den 25. marts. Disse bliver netop nu fremstillet i Københavns Byret, hvor anklagemyndigheden har begæret, at retsmødet bliver afholdt for lukkede døre.

Med de to seneste anholdelser mener vi, at vi har anholdt alle de fire personer, som konkret på dagen kastede molotov cocktails mod ambassaden” siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, Københavns Politi afdeling for personfarlig kriminalitet.

Under henvisning til at retsmødet holdes for lukkede døre har Københavns Politi ikke yderligere tilføjelser til sagen eller anholdelsesaktionen.