Københavns Politi søger vidner til to knivstikkerier nytårsnat

En ung mand er dræbt og fem andre såret i forbindelse med to episoder af knivstikkerier nytårsnat i indre by. Københavns Politi søger vidner til de to episoder. Vidner bedes ringe til 1-1-4.

Kultorvet
Klokken 04.06 får Københavns Politi en anmeldelse om et knivstikkeri ved Hauser Plads og Kultorvet. Her er to mindre grupper unge mænd stødt ind i hinanden, og to 20-årige er blevet stukket med knive. De er begge uden for livsfare.

Gothersgade
Kort tid derefter, klokken 04.12 får politiet endnu en melding om knivstikkeri omkring krydset mellem Gothersgade og Borgergade.
Her er en 19-årig og tre 20-årige mænd stukket med knive. Den 19-årige mister livet, mens de tre andre er uden for livsfare.

– Knivstikkerierne på hhv. Kultorvet og Gothersgade har ikke sammenhæng, siger efterforskningsleder, Vicepolitiinspektør Knud Hvass.

– Det tyder på at være uoverensstemmelser mellem diskoteksgæster, som udvikler sig og fører til denne tragiske hændelse. Vi er stadig i fuld gang med efterforskningen og vil meget gerne tale med alle, der har været til stede eller ved noget om, hvad der er sket, siger Knud Hvass.

Da politiet ankommer til Gothersgade, opfører en person sig mistænksomt og bliver efterfølgende anholdt. Personen er på nuværende tidspunkt ikke sigtet i sagen.

– Det er for tidligt at sige noget nærmere om den persons rolle, det er vi i færd med at få overblik over, siger Knud Hvass.

LÆS OGSÅ:  Voldtog og dræbte 19-årig pige – asylansøger på aklagebænken

Pårørende til den dræbte mand er underrettet.
På nuværende tidspunkt er der ikke noget der tyder på, at knivstikkerierne er banderelateret.
Københavns Politi har for nuværende ikke yderligere kommentarer.