Kørekort: Mange dumper teoriprøven i Hillerød

At tage kørekort i Hillerød er ikke altid nemt. Mange dumper.

De fleste danske unge ønsker at tage et kørekort, og det er en fantastisk følelse, når køreprøven er bestået i første forsøg. Men der er også mange der må tage både teoriprøven og den egentlige køreprøve flere gange. Det kan være, at man ikke er så god til at gå til prøver, og køreprøven kan godt føles som en eksamen for mange. I Hillerød er der flere der dumper teoriprøven og køreprøven end i resten af landet. Der er en årsag på den høje dumpeprocent. Der er flere ledige tider til køreprøve i Helsingør Politikreds, hvorfor mange køreskoler fra Hovedstaden sender deres elever til køreprøve der, hvilket forklarer den høje dumpeprocent (kilde: Berlingske). Men hvordan undgår man at dumpe teoriprøven og køreprøven og får sit kørekort i første forsøg? Her får du nogle gode råd til hvordan man gør netop det.

Bestå teoriprøven uden fejl

Teoriprøven er noget mange frygter ved at tage kørekort. Teoriprøven består af en række billeder, der bliver vist på en storskærm, hvor man derefter skal krydse af på sit ark, hvad svaret er. Har man svært ved at gå til prøve og til eksamen, skal man huske på, at man har gået til en masse teoritimer op til prøven, og at man har lært det. Er man i tvivl om nogle svar, er det godt at gå efter sin første indskydelse. Der er 50% chance for at svaret er rigtigt, så der er ingen grund til ikke at svare på spørgsmålene. Inden den egentlige teoriprøve går i gang, får man et par prøvebilleder, så man er helt klar til at gå i gang med den egentlige prøve. Man skal også huske på, at man må have 5 fejl til teoriprøven, så man kan sagtens bestå teoriprøven selvom den ikke er fejlfri.

Hvordan kommer man igennem køreprøven

Der er mange der er nervøse op til køreprøven, og det er forståeligt, for man vil jo gerne have kørekortet i første forsøg. Hvis man dumper den første køreprøve, skal man tænke på, at man hurtigt kan komme til prøve igen og give det et nyt forsøg. Nogle af de vigtigste ting at være opmærksom på ved køreprøven er, at huske at tage sikkerhedsselen på inden, man starter bilen, for det er dumpegrund, hvis man starter bilen først. En anden vigtig ting at være opmærksom på er hastigheden, så man ikke kommer til at køre for stærkt. Hvis du vil vide mere om hvilke krav der stilles til dig, så kan du også kontakte en køreskole i Hillerød eller deltage på deres gratis intromøder. På den måde kommer du godt fra start og det gør det nemmere at forberede sig til prøven, hvilket er altafgørende for at bestå og få sit kørekort.