Kollerups superfond for iværksættere er en fuser

Iværksætterne vender tommelfingeren ned for erhvervsminister Simon Kollerups planer om at oprette en ny superfond for at holde kommende unicorns i Danmark i stedet for at se dem flytte til Silicon Valley i USA, skriver Børsen.

’Når unicorns forlader Danmark, handler det ikke om mangel på kapital, men om, at det er rigtig svært at skalere en virksomhed internationalt ud af Danmark’, siger Jeppe Rindom, medstifter og direktør i betalingsfirmaet Pleo.

’Er du på den her rejse som unicorn, så er der som regel også god adgang til kapital. Men du er på udkig efter nøjagtig den kapital, som også kommer med en specifik kompetence og erfaring til at få dig videre. Det er nok svært at mønstre den kompetence og erfaring, der skal til, i sådan en statslig superfond’, siger stifter og senior vice president i Tradeshift Mikkel Hippe Brun.

’Jeg er ked af at sige det, men det er ikke de rette kompetencer, man finder i en dansk statslig fond. Og derfor vil virksomhederne fortsat gå efter international kapital, som har erfaring med at skalere internationale virksomheder’, siger Jeppe Rindom.

Det handler ikke kun om penge, men mere om at have de rigtige folk i ryggen på den kapital, man får ind’, siger Heini Zachariassen, stifter af Vivino”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)