Komiske Mette gør Danmark til grin

Statsminister Mette Frederiksen har sammen med forsvarsminister Morten Bødskov lovet, at hvis Finland eller Sverige bliver udsat for et russisk angreb, inden deres NATO-ansøgninger går igennem, vil Danmark stå klar til at beskytte dem. Men Sverige og Finland skal ikke regne med, at Danmark stiller med det fulde kavaleri, oplyser Berlingske.

”Mandag kunne man ellers godt få indtrykket af, at Mette Frederiksen og resten af regeringen var klar til at stå i forreste række i finske og svenske skove, hvis Rusland skulle angribe.

Vi er parate til at gøre alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe til, hvis de to lande skulle blive udsat eksempelvis for et væbnet angreb i optagelsesperioden’, sagde Mette Frederiksen. Hvad der står i Danmarks magt, kom hverken statsministeren eller forsvarsministeren ikke nærmere ind på.

Man skal se Danmarks sikkerhedsgaranti til Sverige og Finland som en symbolsk, politisk handling’, siger Mikkel Runge Olesen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS)”.