Kommuneliste: Her kan du fortsat købe hus til under 1 mio. kr.

Fra 11 til 6: Kommuner med et hus til under 1 mio. kr. er halveret på et år. I 61 kommuner er huset billigere end landsgennemsnittet

Flyt til Tønder, Lolland, Lemvig, Morsø, Langeland og Skive, hvis du går efter at sidde billigst i landet.

Her skal du max. stampe 1 mio. kr. op for at købe et gennemsnitligt hus.

Det viser den nye prisstatistik fra Boligsiden, der opgør priserne ved indgangen til juni*.

For et år siden var der 11 kommuner på listen, men siden er Ærø, Guldborgsund, Ringkøbing-Skjern, Aabenraa og Assens sprunget over den overligger.

–         Tønder er landets billigste kommuner. 738.000 kr. koster det at købe et hus på 140 kvm, siger talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home, Michael Dalsager, der har analyseret tallene.

Tønder har det seneste år byttet plads med Lolland som den billigste kommune.

  • Hvis vi udvider til 2 mio. kr., kan 55 kommuner være med. Vejle er den sidste kommune, der lige holder sig inde i kategorien med 140 kvm for 1.990.000 kr.
  • På landsplan koster et hus 2.333.940 kr. – for at være præcis ned på kroner – og det er der 61 kommuner, der kan holde sig under. Silkeborg er sidste på den liste med en pris på 2.276.000 kr.
  • I 33 kommuner koster et hus mere end gennemsnittet. Helt i top er Gentofte med 8.545.000 kr.
LÆS OGSÅ:  2020 starter med rekord: Lejligheder i hovedstaden har aldrig været dyrere

–         Opgørelsen viser, at der er tale om kæmpestore prisforskelle i Danmark, og forskellen er vokset mellem top og bund, selv om husene i langt de fleste kommuner er blevet mere værd, siger Michael Dalsager i Home:

– Noget, der går igen mange steder, er det lave udbud og den store boliginteresse. Heldigvis er det blevet bedre modsvaret med en stigende lyst til at sælge hus,

Home Boligbrief for maj viser, at boligkøberne har været lidt mindre på fremvisning den seneste måned, hvilket ifølge Home skyldes et lavt udbud, men i høj grad også genåbningen af samfundets mange tilbud efter en lang periode, hvor boligsøgning og fremvisning har været blandt de få fornøjelser for mange.

**Kilde: Boligsidens markedsindeks, 3 mdr. glidende gns. for marts, april og maj, kommunetal kan svinge mere pga. antal handler
I opgørelsen mangler Fanø, Læsø og Frederiksberg kommuner pga. for få handler til at vise en statistik. Men Frederiksberg er blandt landets allerdyreste huse, mens de to ø-kommuner er i den billigere ende.

KOMMUNER MED DE BILLIGSTE HUSE – UNDER 1 MIO. KR. I 2021

Kommune Pris 140 kvm.
Tønder            738.487
Lolland            744.684
Lemvig            750.916
Morsø            915.135
Langeland            927.435
Skive            942.553