Kommunerne sparer på sårbare og skrøbelige danskere

Kommuner hyrer resultatlønnede konsulenter til at spare på støttetilbud til handicappede og psykisk syge. Det skriver Altinget på baggrund af en række aktindsigter i kontrakter og aftaler mellem kommuner og to private bureauer, Trancit og Brorson Consult.

To juraeksperter vurderer over for Altinget, at en del af samarbejdsaftalerne mellem kommunerne og konsulentbureauerne kan være på kant med loven.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kalder metoden “bekymrende” og vil bede Ankestyrelsen om at undersøge, om kommunernes metoder er lovlige.

Det er stærkt bekymrende at se en aggressiv metode, hvor kommunerne betaler private konsulentfirmaer en resultatløn for at finde besparelser til nogle meget sårbare mennesker, som har brug for fællesskabets hjælp”, siger ministeren til Altinget.

24NYT: Det støt voksende antal muslimske indvandrere og den ressourceslugende integration sætter kommunernes økonomi under voksende pres og nødvendiggør drastiske nedskæringer og besparelser.

Mens der ikke er penge nok til sårbare og skrøbelige danskere, bruger politikerne og kommunerne 36 mia. kr. årligt på den perspektivløse integration af muslimske indvandrere. Dem skal der ikke spares på.

 

Kommentarer