Kommunerne vil have snablen i klimamillioner

Vi står over for en kæmpe udfordring. En global natur-, klima- og miljøkrise. Den globale opvarmning er begyndt at ramme os med tørke, storme og skybrud. Vores drikkevand er i fare på grund af årtiers forurening med sprøjtegifte. Livet i havene trues af mikroplastik og anden forurening. Dyrearter er i stærk tilbagegang”, skriver 57 borgmestre i Berlingske.

Vi skal skærme vores borgere mod de voksende konsekvenser af klimaforandringerne, men der følger udgifter med, som kun vil vokse i de kommende år. Kommunerne kan ikke løfte opgaven med at sikre en omstilling af kommunernes klimapolitik alene. Vi håber derfor, at politikerne på Christiansborg vil forpligte sig på kommunernes klimaambitioner”, lyder det fra borgmestrene.

24NYT: Klimapolitikken er blevet en politisk kampplads, hvor ideologi, følelser og benhårde industriinteresser spiller hovedroller. I forvejen tager den grønne mafia bestående af politikere, konsulenter, lobbyister og industriinteresser 10 mia. kr. fra almindelige borgere, herunder dem med de laveste indkomster, og omfordeler dem til aktionærer og direktører i de ”grønne” brancher.

Det kan derfor ikke undre, at også kommunerne gerne vil hoppe på klimavognen og stikke sugerøret ned i statskassen. Men klimaregningen skal ikke betales af Folketinget, som borgmestrene appellerer til, men af danske skatteydere – de lalleglade klimatosser.

Det evige omkvæd i det offentlige er, at problemerne kun kan løses ved at tilføre flere penge. Flere penge løser jo alt, tænker man vel, hvis man hele livet har løst problemer ved at stikke snablen endnu dybere ned i vores fælles kasse. Timingen er derfor perfekt for borgmestrene, for det er nu, hvor den klimahysteriske stemning er på det højeste, at man skal slå til for at tilrane sig flere ressourcer.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

 

Kommentarer