Kongen af populisme

I den brede offentlighed er Løkke kendt som ”landets dygtigste politiske håndværker”. Han burde snarere kaldes ”kongen af populisme”, for han er ekspert i at få befolkningen til at købe regeringens populistiske varmluftsplaner råt.

 

Løkke udruller det ene initiativ efter det andet. Alle hans grandiose planer skal vise, at de borgerlige partier arbejder sammen og skaber resultater. De storslåede planer bliver imidlertid aldrig til noget.

Planerne om at forhøje pensionsalderen og give skattelettelser til den bedst stillede del af befolkningen er blevet skudt ned.

Erhvervsskole-udspillet er blevet barberet. Efter pres fra erhvervsliv og fagbevægelse har regeringen droppet de planlagte årlige besparelser på erhvervsskolerne.

Modstanden fra DF og S betyder, at det ikke er muligt for regeringen at åbne for mere udenlandsk arbejdskraft.

I den storslåede klimaplan skyldes 80 pct. af CO2-reduktionen kreativ regnskabsteknik, og ikke reelle klimatiltag. Regeringen forbud mod salg af benzin- og dieselbiler ville være i strid med EU’s lovgivning. Desuden mangler klimaplanen finansiering.

Regeringens ghettoplan virker ikke. En rapport fra Aalborg Universitet bekræfter, hvad eksperter hele tiden har sagt: ghettoaftalen vil ikke ændre meget på beboernes adfærd eller udfordringerne med socialt belastede boligområder. Regeringens ghettoplan løser ikke udfordringerne, men blot flytter dem nye steder hen.

Ifølge VLAK’s regeringsgrundlag skulle regeringen gøre danskerne 80 mia. kr. rigere i 2025. Nu viser en opgørelse, at regeringen med 13,25 mia. kr. kun har indfriet en sjettedel af vækstmålet på 80 mia. kr. Ser man på arbejdsudbuddet, har regeringen kun nået 3400 personer af et samlet mål på 55-60.000 personer. Det svarer til blot 6 pct.

Et af målene var, at Danmark skulle have mindst et universitet i top ti i Europa. Her er det højeste placerede universitet i dag Københavns Universitet, der ligger på en 43.-plads (nr. 116 i international sammenhæng).

Et andet mål var at bringe danskernes middellevetid op blandt de ti bedste i verden. Danmarks placering er i øjeblikket 25.

At Løkkes regering ikke har nået sine mål betyder, at danskerne i 2025 vil være mindre rige, end de ellers ville have været. Den enkelte familie vil have færre penge til forbrug, og der vil være færre penge i de offentlige kasser, end der ellers ville have været.

Venstres politiske ordfører, Britt Bager, har over for Jyllands-Posten oplyst, at ”det er gået fremad set med hendes øjne”. “Ud fra et Venstre-synspunkt kan det ikke diskuteres, at vi har gjort Danmark til et bedre land” siger hun.

Venstres populistiske varmluftsplaner, der skal skabe en illusion af handlekraft, er ikke andet end valgflæsk og valgkampsstunts. De dumgode og naive danske vælgere køber dem imidlertid råt. I meningsmålingerne ligger Venstre derfor stabilt på mellem 18-19 pct.

André Rossmann

 

 

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb