Konventionerne beskytter de onde

Kort efter Anden Verdenskrig tiltrådte Danmark forskellige konventioner, som havde til hensigt at sikre fred mellem mennesker og ikke mindst give dem basale rettigheder. Men som årene er gået, og verden er forandret, holder disse konventioner i stedet hånden over terrorister, krigsforbrydere, landsforrædere og mordere, skriver Pia Kjærsgaard i Jyllands-Posten.

”Mange ting er sket siden afslutningen på Anden Verdenskrig, og verden ser anderledes ud. Men i stedet for at passe på Danmark udfordrer konventionerne os på en måde, at vi passer på folk, som konventionerne i sit grundlag skulle beskytte os imod. Og dermed giver konventionerne os uoverstigelige problemer.

En række hardcore bandemedlemmer, krigsforbrydere, Islamisk Stat-terrorister, mordere og voldtægtsforbrydere, alle med meget alvorlige forbrydelser bag sig, lever her på såkaldt tålt ophold. Danmark har for alles vedkommende ønsket dem langt ud af landet. Og de har domme, der tilsiger, at de skal forlade Danmark. Men igen: De internationale konventioner holder hånden over dem og lader dem blive her.

Konventioner af forskellig art – Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, Statsløsekonventionen, FN’s Flygtningekonventionen, Dublinkonventionen, Schengenkonventionen osv. osv. – er alle sammen konventioner, som i sin grundsubstans er aftalt for at sikre en fornuftig verdensorden, fornuft og basale rettigheder. Men det problematiske er jo bare, når de konventioner, der skulle beskytte de gode, pludselig bliver dem, der beskytter de onde”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)