Site icon 24NYT

KORRUPTION: Dyre rejser i Forsvarsministeriet

Det stod klart, efter at Rigsrevisionen i december afslørede, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse øjensynligt har været et eldorado for berigelseskriminalitet. I øjeblikket er ikke færre end syv personer under efterforskning i sager om svindel, mandatsvig og bestikkelse i ejendomsstyrelsen, og flere sager kan være på vej, skriver Berlingske.

Mindre beskæmmende blev sagen ikke, da det efterfølgende viste sig, at Forsvarsministeriets departement i årevis har kendt til risikoen for svindel uden at gribe ind.

I sidste uge blev der så føjet endnu et lag til problemerne med Forsvarets og ministeriets kontrol med pengene, denne gang i form af vidtstrakt misbrug af ansattes tjenstligt udstedte kreditkort, som blandt andet er blevet anvendt under besøg på en stripklub såvel som under ferieophold og i forbindelse med private indkøb af elektronik i stor stil.

I dag kan Berlingske på baggrund af en intern rapport dokumentere, at Forsvaret og Forsvarsministeriet også har problemer med at følge reglerne i forbindelse med bestillinger af rejser.

Problemet drejer sig ikke mindst om dyre flyrejser. Forsvarets og ministeriets ansatte skal som udgangspunkt flyve på økonomiklasse, men i 479 tilfælde har ansatte i stedet fløjet på de betydeligt dyrere businessclass og premium economy. Det viser en stikprøve foretaget af ministeriets kontrolenhed, Forsvarsministeriets Interne Revision (FIR).

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!