Krisen skubber seniorerne og migranterne ud

Krisen gør ondt på danskerne, og rigtigt mange mister deres job, men for seniorer over 65 år og for flygtninge kan krisen blive ekstra slem, skriver Berlingske. De kan få sværere ved at komme tilbage i job, når tiderne skifter, og vi igen får mere gang i den danske økonomi. Færre seniorer og færre flygtninge i job kan blive to af de mere varige og ubehagelige skader på den danske økonomi.

Vi har haft stor succes med få fremgang i beskæftigelsen de senere år, men nogle grupper risikerer at blive skubbet ud af arbejdsmarkedet i krisen. Det er den virkelige pris for coronakrisen, og den kan blive høj, fordi den vil være permanent”, siger cheføkonomen i DA, Anders Borup Christensen.

Med coronakrisen står mange ældre over for at miste jobbet. Allerede i april har vi set et betydeligt fald. Hvis det fortsætter i de kommende måneder, er der en risiko for tab af arbejdskraft, som ikke vender tilbage på den anden side af coronakrisen. ”Det vil give et mindre bidrag til de offentlige finanser og mindre velstand. Vores økonomiske råderum vil også blive mindre”, siger Anders Borup Christensen.