Kritisable forhold på nordsjællandske plejehjem

Halvdelen af de kommunale plejehjem i en nordsjællandsk kommune får udtalt kritik i tilsynsrapporter, heriblandt om dårlig hygiejne og fejlmedicinering, oplyser Berlingske.

”Det undrer ikke Hans Nissen (S), der er formand for Social- og Seniorudvalget, at disse sager er dukket op. ’Det kommer ikke bag på os. Vi ser jævnligt disse sager dukke op på vores plejehjem. Det er et generelt problem, at medicinhåndteringen ikke bliver sikret’, siger han og uddyber, at de kritiserede forhold ikke er særsyn”.

24NYT: Når problemerne på danske plejehjem bliver ved med at dukke op, skyldes det, at ældreomsorgen i Danmark er en social skraldespand for klienter, som jobcentrene ikke kan finde andet arbejde til: nydanskere, arbejdsløse, langtidssygemeldte og indvandrerkvinder.

Kombinationen af få økonomiske ressourcer, lav faglighed, højt arbejdspres, kronisk over- og merarbejde, vikarer og en ikke-nærværende ledelse skaber en umenneskelig og afstumpet systemkultur, hvor sårbare mennesker behandles med manglende professionalisme, hjerteløshed og uanstændighed. Ældreplejen er en skamplet på det danske velfærdssamfund.