Kropsbog skal skabe debat

Det handler om kroppen, når Science Museerne inviterer til en anderledes reception for debat- og undervisningsbogen ”Kend din kropspolitik” på Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C

mandag 27. januar 2020 kl. 15-16.30.

Bogen udkommer samme dag.

Pressen er velkommen.

Gennem tre fiktive lovforslag – elementer, der kunne være en del af en kropspolitik – giver bogen ”Kend din kropspolitik” forskellige vinkler på højaktuelle debatter som fællesbad efter idræt, billedmanipulering af kroppen og reklamer for usund mad. Særligt bad efter idræt er ifølge formand for Danske Skoleelever Thea Enevoldsen et af de mest debatterede emner i foreningen p.t. En debat, som rækker fra skolens omklædningsrum og dybt ind i privatsfæren.

På omslaget af “Kend din kropspolitik” kan man se, hvordan kroppen kan se ud før og efter den er manipuleret i Photoshop

Grænseoverskridende kroppe
Receptionen finder sted i “Omklædningsrummet” i udstillingen ”Kære krop, svære krop”, hvor kropsstore fotografier af mennesker i bad konfronterer gæsterne med den nøgne, naturlige krop. Til receptionen inviteres gæsterne til fælles debat og refleksion bl.a. om, hvorfor bad efter idræt i de senere år er blevet en højaktuel og til tider højspændt problematik.
Samtidig lanceres undervisningssitet kærekrop.dk, der er baseret på cirka 2.000 fortællinger om kroppen, som de besøgende har skrevet i udstillingen ”Kære krop, svære krop”.
Med bogen og hjemmesiden håber redaktørerne og Science Museerne at give et vigtigt indspark til en aktuel debat om unge og kropskultur.
Der vil være mulighed for fotografering og spørgsmål til bogens redaktører, formand for Danske Skoleelever Thea Enevoldsen og repræsentant for Dansk Skoleidræt Annette Borch samt at rekvirere frieksemplarer af bogen.

LÆS OGSÅ:  ENDEN ER ALTID NÆR af Dan Carlin

Læs mere og download den digitale udgave af bogen: https://kropspolitik.dk

Her findes også pressebilleder.

Anmeldereksemplarer kan rekvireres ved henvendelse til sm@au.dk

Bogen er gratis og kan frit rekvireres af alle landets skoler, dog max ét klassesæt pr. skole. Begrænset antal efter først-til-mølle. Målrettet udskolingselever.

Fakta om bogen
Red: Morten Arnika Skydsgaard, Trine Bjerre Mikkelsen, Kamma Lauridsen & Line Stald, Science Museerne, Aarhus Universitet
I bogen er bidrag fra forskere på Aarhus Universitet, unge, mediefolk, Dansk Skoleidræt og Danske Skoleelever.
ISBN: 978-87-88708-80-6
2. udgave 2020. Stærkt revideret udgave. Afsnittet ”Bad efter idræt” er nyt.
https://kropspolitik.dk

Bogen og sitet er støttet af
TrygFonden
Nordea-fonden
Region Midt
Undervisningsministeriet
Aarhus Universitet