Kulturnatten samarbejder med flere radikale moskeer

Steningsimamer, det iranske præstestyre og slogans om jihad. Intet er for radikalt til Kulturnatten.

24NYT afslørede tidligere på ugen, at Kulturnatten gennem flere år har samarbejdet med den radikale Imam Ali Moskeen.

På Kulturnattens hjemmeside lokkede man børn og familier til moskeen med tilbud om at få lov at læse op af Koranen og blive iklædt det islamiske slør.

Imam Ali Moskeen har forbindelser til det iranske præstestyre, underviser i de brutale religiøse love og har i årevis benyttet sig af hadprædikanten Mansour Leghaei.

“Det glade vanvid!”

Dansk Folkepartis Martin Henriksen, udlændinge- og værdiordfører, er stærkt bekymret over Kulturnattens samarbejde med den iranske moské. Særligt, fordi samarbejdet i år foregik på Den Lille Kulturnat, der henvender sig til børn:

Forsiden på Kulturnattens hjemmeside ifm. Den Lille Kulturnat afholdt d. 15. marts 2019 viser en lille pige i en moské.

“Det er jo det glade vanvid. Det er at lukke nogle uskyldige børn ind i løvens hule og give de værste fundamentalister mulighed for at påvirke dem,” siger Martin Henriksen (DF) til 24NYT.

Nu viser det sig, Kulturnatten har samarbejdet med mindst tre andre radikale moskeer.

Stening og pisk

Kulturnatten har tidligere samarbejdet med Dansk Islamisk Center (kopi her) og Det Islamiske Trossamfund (kopi her).

I Dansk Islamisk Center sidder imamen Abdul Wahid Pedersen i den daglige ledelse. Wahid Pedersen, som ifølge Kristligt Dagblad har forsvaret stening af kvinder.

Det Islamiske Trossamfund har samarbejdet med hadprædikanten Bilal Philips, der går ind for piskeslag for utroskab og dødsstraf for homoseksualitet.

Det Muslimske Broderskab

Kulturnatten har også samarbejdet med Dansk Islamisk Råd (kopi her).

Dansk Islamisk Råd betragtes af en ekspert på området som Det Muslimske Broderskabs afdeling i Danmark:

“I alle europæiske lande er der en organisation, som er en aflægger af broderskabet, og i Danmark er det Dansk Islamisk Råd,” fortæller sikkerhedsekspert Lorenzo Vidino fra Center for Security Studies (CSS) i Zürich ifølge Ekstra-Bladet.

Hylder Hitler

Imamen i rådets moské samarbejder med broderskabet, hvis motto lyder: ““Allah er vores mål, Koranen er vores grundlov, profeten er vores leder, jihad er vores vej, død for Allah er vores ønske. Allahu akbar!”

Moskeens imam, Jehad Al-Farra, har bl.a. deltaget i møder med Det Muslimske Broderskab. Broderskabets åndelige overhoved Youssef al-Qaradawi mener, at Hitlers holocaust var Allahs velfortjente straf til jøderne, og at troende, som forlader deres religion, skal henrettes.

Anerkendelse var nok

Leder hos foreningen Kulturnatten Marie Myschetzky har tidligere overfor 24NYT forklaret, at regeringens blåstempling af moskeer som anerkendte trossamfund gør, at Kulturnatten stoler på dem.

Jyllands-Posten afslørede tidligere på måneden, at Kirkeministeriet i årevis har blåstemplet en lang række moskeer som anerkendte trossamfund uden at kontrollere, om de var radikale.

Marie Myschetzky har efterfølgende skrevet en mail til 24NYT, hvori hun oplyeser, at man udelukkende henholder sig til “…at det er statsanerkendte trosamfund, der deltager. Hvis Kultnattens sekretariat bliver oplyst om uregelmæssigheder fra henholdsvis politi eller kirkeministeriet forholder vi os selvfølgelig til det.”

Kommentarer