Kvik dreng gav supersignalement – indbrudstyv anholdt

Modelbillede.

En kvik dreng var tirsdag medvirkende til, at politiet fik fanget og anholdt gerningsmanden til et indbrud i en villa i Skødstrup. 

Klokken 16.37 fik Østjyllands Politi om, at en mand var brudt ind i et hus på Grenåvej i Skødstrup. Et vidne havde på afstand set en mand slæbe en stol ud fra adressen og ind i en bil, men tyven var åbenbart blevet forstyrret, og han afbrød pludseligt sit foretagende og stak af fra stedet til fods.

Et par patruljer ankom kort efter til adressen, hvor de rigtigt nok kunne se, at der havde været indbrud. Uden for huset stod en bil med den stjålne stol i, og betjentene kørte nu rundt i nabolaget for at lede efter den flygtende tyv.

Den ene patrulje stødte undervejs på en dreng, der stod ved vejen i nærheden af huset, der havde været indbrud i. Da han hørte, at politiet ledte efter en tyv, fortalte han, at han havde leget i haven, da han så en mand med en taske løbe forbi ude på vejen.

Selvom det var gået stærkt, kunne drengen give et meget præcist signalement af mandens udseende og flere detaljer om det tøj, han havde på.

Lidt senere traf en patrulje en 25-årig mand, som svarede til signalementet. Godt nok havde han ikke det samme tøj på – men det viste sig, at han havde nået at skifte tøj. Det tøj, han havde haft på under indbruddet, fandt betjentene gemt i et buskads i området. I tasken lå i øvrigt også et koben.

LÆS OGSÅ:  Hjælp politiet: Gerningsmand bag adskillige indbrud efterlyses

Den 25-årige erkendte nu, at det var hans taske, og at det var ham, der havde begået indbruddet.

Han blev anholdt og sigtet, mens drengen nu bliver indstillet til en dusør for sin skarpsindighed og gode hjælp til politiet.