Kvinde anmeldt for at bære burka – politiet sigter hende ikke

Kvinde i Esbjerg iført burka anmeldt

Mand anmeldte, at der lørdag ved et sportsstævne i Esbjerg var en kvinde iført burka tilstede. Kvinden fjernede sin burka, da hun blev kontrolleret af en patrulje.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik klokken 10.33 i dag en anmeldelse om, at der ved et sportsstævne i Esbjerg var en kvinde iført burka tilstede. Det ville i givet fald være en overtrædelse af tildækningsforbuddet. Det er et forbud mod på offentligt sted at bære beklædningsgenstande, der skjuler ansigtet, medmindre der foreligger et anerkendelsesværdigt formål. Forbuddet trådte i kraft 1. august 2018.

En patrulje kom til stedet og kontrolledere kvindens identitet, efter hun havde fjernet burkaen. Hun iførte sig af sundhedsmæssige årsager en støvmaske for munden. Det blev accepteret, da kvinden havde dokumentation fra et hospital på, at det er påkrævet. Den 36-årige kvinde blev gjort opmærksom på, at hvis hun igen iførte sig burkaen, ville hun blive sigtet.

Kvinden er fra København. Anmelderen er en mand fra Østjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke yderligere informationer eller kommentarer til sagen. Mediernes kontaktpunkt er Kommunikationsenheden.