Kvinde død i brand

Kvinde død i brand i etageejendom – Æblehaven, Roskilde.

Kl. 04.42 torsdag kom et alarmopkald om en voldsom brand i en lejlighed i en etageejendom i Æblehaven i Roskilde. En beboer på førstesal havde set flammer foran sit vindue og slået alarm. Politi og redning kørte talstærkt til stedet, hvor ilden havde kraftigt fat i stuelejlighed, og der blev iværksat evakuering af ejendommen.

I stuelejligheden blev fundet en livløs kvinde, som blev bragt ud til ambulance, men hendes liv stod ikke til at redde. De øvrige personer i ejendommen blev reddet ud, og de blev tilset i ambulance for røgforgiftning. To voksne og et spædbarn blev bragt til sygehuset til observation for røgforgiftning og en kat blev fundet død i en lejlighed. Brandvæsnet fik slukket branden, som forårsagede store skader i stuelejligheden, men som ikke nåede at sprede sig til de øvrige lejligheder.

Politiet undersøgte brandstedet, som ikke gav grund til at mistænke, at der var sket noget kriminelt i forbindelse med branden. Den afdøde kvinde blev senere identificeret til at være stuelejlighedens beboer, en kvinde i 60´erne. Politiet forsøger nu at underrette pårørende til den afdøde.

Brandstedet skal nu undersøges af politiets brandefterforskere, som i samarbejde med kriminalteknikere fra NKC (National Kriminalteknisk Center) torsdag formiddag vil forsøge at fastslå brandårsagen.