Kvindelig buschauffør overfaldet

Herregårdsvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 06.28 onsdag fik politiet via alarm 112 melding om, at et par mænd var i slagsmål på Herregårdsvej ved Østbyvej.
Politiet rykkede ud til stedet og fik kontakt til en lettere forslået, 28-årig mand fra Roskilde, som også var påvirket af spiritus. Han ønskede ikke at tale med politiet og udtalte mindre pæne ting til de tilstedeværende politipersonale, som vurderede, at han ville være til fare for sig selv, såfremt han ikke blev frihedsberøvet til afrusning.

I forbindelse visitationen fandt politiet ham i besiddelse af lidt hash, som han blev sigtet for ulovlig besiddelse af.
Politiet fandt ikke nogen modpart til den 28-årige i forhold til det anmeldte slagsmål på stedet.

Efter ankomsten til politistationen i Roskilde med den anholdte fik politiet et opkald fra en 58-årig, kvindelig buschauffør, som kunne oplyse, at hun på Herregårdsvej ved Østbyvej var blevet overfaldet af en mand, der ikke havde billet til at køre med bussen.

Manden var blevet så sur og ophidset over afvisningen, at han både slog buschaufføren, vred hendes fingre og spyttede på hende.
Ud fra buschaufførens beskrivelse af den sure mand kunne politiet mistænke den allerede anholdte for at have udøvet vold mod buschaufføren, så politiet sigtede ham for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold mod nogen i offentlig tjeneste.

Efter et lægecheck vil den 28-årige blive lagt i detentionen til afrusning inden egentlig afhøring til sagen, hvorefter politiet vil tage stilling til, om han skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.