Kvisten åbner kvindetræf for seksuelt misbrugte i

Kvindetræf er et nyt, åbent og uforpligtende tilbud i Herning til midt- og vestjyske kvinder, der har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Tovholdere for Kvindetræf i Herning: Chenette Schou Tideman (t.v.) og Lone Kjærulf

Kvindetræffet i Herning er blot det andet i Jylland, og det er planen, at kvindetræf med tiden skal udbredes til flere danske byer.

Kvistens kvindetræf er et tilbud, hvor kvinderne kan møde ligesindede i et trygt og åbent rum, og hvor der ikke er adgang for mænd. Det nye tilbud bygger videre på gode erfaringer fra Kvistens første kvindetræf, der startede i Nørresundby i juni 2021. Kvisten har i januar åbnet kvindetræf i Køge og træf for mænd i Lyngby, Aarhus og online gennem de seneste to år.

Det nye kvindetræf i Herning starter tirsdag 22. februar 2022 kl. 16.30-18.30, og det fortsætter herefter samme tidspunkt på tirsdage i lige uger. Det foregår hver gang i lokaler hos Frivilligcenter Herning, Fredensgade 14, 7400 Herning.

Kvistens kvindetræf er et åbent, anonymt og uforpligtende tilbud uden krav om tilmelding. Tovholdere er Chenette Schou Tideman, der er frivillig i Kvisten, og som selv har oplevet senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen, og Lone Kjærulf, som er psykoterapeut og frivillig i Kvisten.

Chenette Schou Tideman, fortæller:

– Det har stor betydning for mig at være tovholder for kvindetræffet i Herning. Da jeg selv stod frem og mødte verdenen med min historie om seksuelle overgreb, var det vigtigt for mig at blive mødt med forståelse, accept og rummelighed. Det at møde ligesindede kan gøre forskellen fra at gå med det alene til at få den hjælp, man har behov for. Til kvindetræffet er ingen tanker forkerte, og du har muligheden for at være dig med alt, hvad det indebærer. Jeg håber, at fællesskabet vil gøre en forskel og hjælpe den enkelte ud af tavsheden og ensomheden.

Lone Kjærulf understreger, at kvindetræffet ikke må forveksles med terapi:

LÆS OGSÅ:  Nyt støttecenter i Vejle skal hjælpe børn og unge fra misbrugsfamilier

– Kvisten har desværre ventetid for kvinder til at komme i behandling. Derfor kan kvindetræffet være en god mulighed for at få støtte fra ligesindede, mens man venter. Man kan også bruge kvindetræffet til at blive afklaret, ved at lytte til andres erfaringer, om man ønsker at gå i behandling. Eller det kan være, at man bare har behov for et netværk, hvor deltagerne forstår, hvad det vil sige at leve med senfølger efter seksuelle overgreb.

Hvad er senfølger efter seksuelle overgreb?

’Senfølger’ er et samlende begreb for de komplekse sociale, mentale, psykiske og fysiske vanskeligheder og lidelser, som opstår hos 60-80 pct. af alle, der har været udsat for seksuelle overgreb i deres barndom og ungdom. Senfølgerne opstår blandt andet, når de traumatiske oplevelser presser sig frem i bevidstheden, efter at man i mange år har forsøgt at fortrænge overgrebene.

Kvistens Kvindetræf i Herning er bl.a. støttet af Soroptimisterne i Herning.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)