Lækket EU-notat åbner for mere indvandring

Af et lækket juridisk notat fra EU-Kommissionen fremgår det, at den meget omtalte FN-migrationspagt er bindende for EU-medlemsstaterne. Det skriver Berlingske.

I EU-Kommissionens notat står det sort på hvidt, at ”vedtagelse af migrationspagten har retslige virkninger for EU’s udviklingspolitik”.

Det viser, at Lars Løkke manipulerede med sandheden, da han og regeringen forsikrede om, at Danmarks tilslutning til en omstridt migrationspagt fra FN ikke ville få negative konsekvenser for Danmark.

Inden Løkke underskrev FN-migrationspagten, havde han forsikret Folketinget om, at pagten ikke ville medføre, at Danmark skulle tage imod flere migranter. Tværtimod sagde han, at pagten ville gøre det nemmere at sende dem hjem. Disse forsikringer sår det lækkede notat tvivl om.

24NYT: Vi har ved flere lejligheder påpeget, at migrationspagten ikke er en uskyldig FN-pagt, som ikke er juridisk bindende, og som Danmark ikke behøver at overholde. Selv om migrationspagten rent teknisk ikke er bindende, plejer landene at overholde internationale aftaler, de har skrevet under på, og det kommer Danmark også til. Læs mere her.